De avondvierdaagse 2018 is op woensdagavond 30 mei gestart vanaf diverse locaties. De reporters van Ditisonzewijk zijn bij een aantal vertrekpunten geweest om sfeerfoto’s van de start te maken.

Route Mierlo-Hout

Als reporter ben ik zelf ook meegelopen met de route die in Mierlo-Hout startte. De route was nieuw en liep grotendeels over de Noordparallelweg en de Houtse parallelweg. Aan het begin van de route deelde Jumbo bananen en flesjes water uit. Dat was erg aangenaam, maar zorgde wel voor wat opstopping. Het was warm (26-27 graden), maar het bleef gelukkig droog. Diverse kinderen gebruikte de waterflesjes om zichzelf en andere kinderen nat te maken. Bij de tussenstop, vlak voordat we het spoor overgingen bij de Kanaaldijk Zuid-West, werden we getrakteerd op “Ze gelooft in mij” van Andre Hazes, dat luid uit twee (special hiervoor neergezette?) luidsprekers klonk. Dat brengt toch wat sfeer tijdens de wandeling. Na 1,5 uur was de wandeling van 5,11 km voorbij en kunnen de kinderen lekker gaan slapen en zich morgen opmaken voor de tweede etappe.

 

Route Helmond Binnenstad

Een van de andere routes begon in Speeltuin Leonardus om 18:00 uur met de 10 kilometer. Om 18:30 uur was de 5 kilometer aan de buurt om van start te gaan. Bij de start van de avondvierdaagse stond een kraam van Albert Heijn XL waar voor de kinderen en de lopers een flesje water en een appel of een peer klaarstond. En daar werd gretig gebruik van gemaakt. Ook kregen de kinderen een bidon aangeboden van de Albert Heijn XL, zodat de kinderen onderweg ook nog wat konden drinken. Na wat te drinken en de laatste vitamines op te hebben, gingen de bijna 600 deelnemers van verschillende scholen uit dit deel van Helmond van start. Met warm weer en vol enthousiasme begonnen ze aan de 59 editie van de avondvierdaagse.

Foto’s

Hieronder ziet u de foto’s van de routes van Brouwhuis en Mierlo-Hout. Later volgen nog meer foto’s van andere routes.

 

1,785 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *