Barbecue in de Griftstraat is zonder burendag ook gezellig

Volgende maand is het weer de jaarlijkse burendag. Een gezellig samenzijn van mensen uit je straat en samen lekker eten, feesten of andere leuke activiteiten organiseren. Maar dat dit het hele jaar door kan worden georganiseerd blijkt uit de uitnodiging van de bewoners van de Griftstraat. Die stuurden mij een uitnodiging eens te komen kijken op hun barbecuefeest. Een lekkerbek als ik liet deze uitnodiging  niet aan mijn (grote) neus voorbij gaan en ik ging er een kijkje nemen.

Bij binnenkomst in de straat kwamen de heerlijke geuren van het gegrilde vlees mij al tegemoet en het water liep me in de mond. Ik sprak met de bewoners Ellen ter Burg en Ad van Sinten die mij al voor het gesprek een bord met vlees en een flesje fris voor zetten en ik maakte daarna het volgende verslag.

Het begon ongeveer vijf jaar geleden toen Ellen met een buurvrouw eens opperden dat het leuk zou zijn iets met de buren te doen om de saamhorigheid te bevorderen en beter kennis te maken wie er naast of tegenover woonden. Er werd gekozen voor een buurtbarbecue.  Zij deden eerst een briefje bij de buurtbewoners in de bus om te informeren wat zij er van het idee vonden. Het werd direct een topper. Iedereen had er wel oren naar en al snel werd er na een korte vergadering besloten:  er zou een leuke middag komen met iets te eten en een drankje.

De barbecue werd een proef, die inmiddels voor de vijfde keer werd opgevolgd op de laatste zaterdag van de vakantie. De buren regelden alles zelf: de een had goede contacten met een slager, de ander regelde partytenten. Er werd een kleine bijdrage geleverd door de deelnemers en zo konden de kosten laag blijven. En iemand had een luchtkussen geregeld dus de kinderen hoefden zich ook niet te vervelen. Na de barbecue was er nog aansluitend een gezellige afterparty. Dus zo kan het dus ook. Het zou mooie zijn als er andere straten  en wijken dit voorbeeld zouden volgen want iedereen weet: gezelligheid kent geen tijd…

Ellen en Ad: bedankt voor het lekkere eten en de gezelligheid.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

1,840 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *