• IMG_1039 (Kopiëren)
  • IMG_1036 (Kopiëren)
  • IMG_1031 (Kopiëren)

Er is feest in Brandevoort op 6 februari: basisschool Mondomijn opent een tweede vestiging in Brandevoort: Mondorijk. Het onderwijs op Mondomijn is iets speciaals. De school herbergt rond de vierhonderdvijftig leerlingen en heeft een behoorlijke wachtlijst. Door de opening van Mondorijk gaat er wat druk van de ketel. Leeftijd van de leerlingen is vanaf drie jaar oud.

Het overkoepelend orgaan is Qliq Primair Onderwijs en “Wij zijn jong” (wat eerst de naam Korein droeg). Bestuursvoorzitter Jan van der Heijden is apetrots en vertelt: “De kinderen kunnen hier profiteren van vakdocenten, leerkrachten en pedagogen. Deze doceren muziek, sport en spel. De kinderen krijgen hier vanaf 3-jarige leeftijd al Engels. In plaats van klassen heeft de school “domeinen”.  En het nieuwe concept spreekt veel mensen aan. Onze school heeft leerlingen uit Limburg en België. Daar mogen we, en zijn we ook, erg trots op.”

Dus ’s morgens om negen uur was het al aardig druk op het nieuw te openen schoolgebouw. De kinderen werden met hun ouders verwelkomd op de rode loper, omringd door grote pilaren ballonnen. De kinderen vonden het prachtig. Bij binnenkomst verdwenen de kinderen eerst naar hun klasje waar de juf hen opving, de ouders werden ontvangen met koffie, thee en een heleboel gebakjes.

Toen iedereen verzocht werd om nog even naar buiten te gaan voor de officiële opening, werd dit zonder morren gedaan. De kinderen keken gespannen naar de mensen van de pers die ook direct foto’s maakten en de ouders die hun kinderen even riepen om ook een mooie foto te maken. Directrice Joke Tillemans en vestigingsleider Dave van Lieshout heetten iedereen welkom en gaven na een klein praatje de microfoon aan Jan van der Heijden. Hij gaf in het kort even uitleg wat de betekenis was van Mondomijn en gaf zelfs iets prijs van de toekomstplannen.

Er stond nog meer te gebeuren in de toekomst. Toen nam Dave weer de microfoon over en gaf een seintje aan de juffen en de kinderen die op de mooie rode knop mochten drukken voor de opening. Aftellend van drie naar nul werd er op de knop gedrukt, de ballonnen ontploften met confetti en twee verlegen dames trokken aan het doek voor de onthulling van het naambord. Zij bekenden dat zij het nog nooit eerder gedaan hadden, maar er wordt niet elke dag een opening verricht. Iedereen verdween weer naar binnen waar inmiddels een docent zijn apparatuur klaar maakte voor een workshop drumles. Het gewone leventje ging weer verder, maar Brandevoort kan trots zijn op de nieuwe schoollocatie…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

909 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *