• HC-DIOW-Beachvolleybalbeachvolleybal Penningstraat (37) [800x600]
  • HC-DIOW-Beachvolleybalbeachvolleybal Penningstraat (11) [800x600]
  • TW-DIOW-Beachvolleybal20180825_161920 [800x600]

Maandenlang was de organisatie van het beachvolleybal- en voetbaltoernooi druk met alle voorbereidingen. Op zaterdag 25-8-2018 ging de wekker al om 6.30 uur af ter voorbereiding op deze sportieve dag. Hoewel donkere wolken zich samenpakten boven Helmond en de buienradar geen goed weer voorspellingen weergaf waren de voorbereidingen aan de Penningstraat, waar het toernooi zou gaan plaatsvinden, al in volle gang. De opblaasbare volleybalvelden lagen al klaar op het zand, de kramen stonden op hun plek en voor de organisatie wachtte dus alleen nog de finishing touch.

Wijkwethouder Erik de Vries verrichtte om 9.15 uur de aftrap, dit ging onder leiding van Mickey en Minnie Mouse en Jasper Ragetlie directeur LEV-Groep. Na 5 minuten openingsspel volleybal kon met het officiële wedstrijdschema beginnen. Achteraf zijn de weergoden die dag ons aardig gezind geweest, twee buien maar verder een prachtige dag. Tien teams streden om de 1e, 2e en 3e plaats. Er werd behoorlijk fanatiek gespeeld vooral door de statushouders, verbonden aan het Stadsleerbedrijf, waar men van dacht dat de deelnemers geen volleybal meester waren. Maar het tegendeel bleek.

Kinderen konden zich laten schminken, er was een Jungle springkussen en een Gauswheel (step) zodat ze zich prima konden vermaken.

De vrijwilligers die ingezet waren vanuit de LEVgroep bemanden de kramen die het thema ‘Gezond en bewegen’ uitdroegen. Ze deelden fruit, lekkere gezonde snacks ( liga, meergranen koekjes etc.) en gezonde drankjes uit. Tijdens dit evenement was afgesproken dat er geen alcoholhoudende drank zou worden geschonken, bij de barbecue was wel alcoholhoudende drank verkrijgbaar.

De finale

In het toernooi is als eerste geëindigd: RVC de Zeesterren. Zij mochten de wisselbeker in ontvangst nemen met de uitnodiging dat zij hun prijs volgend jaar weer komen verdedigen. Als tweede eindigden De Fonkel 1 en als 3e JIBB. Het voetballen kon helaas door omstandigheden niet doorgaan: ouders van de voetballende jongeren vonden de belasting te zwaar daar de teams ook ‘s morgens de competitie moesten spelen. Die was inmiddels weer gestart. De organisatie vond het erg jammer, wellicht dat de deelnemende voetballers volgend jaar wel mee kunnen doen.

Al met al kan de organisatie terug kijken op een geslaagd evenement wat zeker op deze mooie locatie volgend jaar een vervolg kan hebben.

Zij bedankt de hulpvaardige vrijwilligers geleverd door de Vrijwilligerscentrale van de LEVgroep en bedankt de hulpvaardige sponsors. Dankzij de hulp van hen allen resulteerde alle inspanningen tot een geslaagd evenement. Hopend mogen ze volgend jaar weer een beroep op uw sportiviteit en inzet doen om samen een mooi evenement neer te zetten.

De organisatie:

Buurtinitiatief Zonnekwartier Margaret Veldhuis

Ondersteunend Facilitair: LEV-Groep: Jasper Ragetlie

Media: Ditisonzewijk.nl


Foto’s: Toon van de Wijk


Foto’s: Hans Choufoer:


Foto’s: Sjannie Creations


Meer-Helmond-Binnenstad-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.helmond-binnenstad.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Binnenstad
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,072 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *