Beëdiging luchtverdedigers in Helmond

Dinsdag 5 november 2019 organiseert het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) een beëdiging. Deze plechtigheid vindt plaats in Helmond op de locatie van de Cacaofabriek en is vrij toegankelijk voor publiek. De 47 te beëdigen militairen zullen volwaardig lid worden van de Krijgsmacht door het afleggen van een eed of belofte.

Het is voor het eerst binnen de historie van het DGLC dat er een beëdiging voor de militairen buiten de kazerne plaatsvind. De ceremonie zal plaatsvinden in het bijzijn van enkele honderden collega-luchtverdedigers en familie. Tevens zal er een afvaardiging van Burgemeesters en Wethouders aanwezig zijn uit omliggende Gemeentes van de Luitenant-Generaal Bestkazerne.

De Koninklijke Landmacht wil haar organisatie zichtbaar laten zijn voor de Nederlandse samenleving. Door de beëdiging te laten plaatsvinden op een locatie die voor iedereen toegankelijk is, voldoen de militairen aan deze wens. Het DGLC heeft veel militairen in dienst die wonen en werken in de omgeving van Helmond.

De plechtigheid heeft veel momenten die gebaseerd zijn op militaire tradities. Voor muzikale ondersteuning is de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ aanwezig.

De beëdigingsceremonie start om 13:45 en eindigt om 15:30.

Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando Het DGLC levert 24/7 in alle weersomstandigheden met haar wapensystemen hoogwaardige lucht- & raketverdediging vanaf de grond tegen een dreiging van kruisraketten, bemande en onbemande vliegtuigen, helikopters en tactische ballistische raketten (zoals SCUDS). Deze bescherming wordt veelal uitgevoerd in een omgeving waar ook (inter)nationale eenheden ingezet zijn en gebeurd met deskundig personeel en unieke grondgebonden wapensystemen.

Foto, Cor de Kock

447 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *