Beeldhouwers gezocht voor brugwachtershuisje Helmond-Centrum
Van 25 maart t/m 13 mei zal De Cacaofabriek in het teken staan van gummen. Gummen, gommen, wissers. De objecten zelf, maar ook de symbolische betekenis die samenhangt met de handeling van het wegvagen. Als goedmaker van fouten. Als het scheppen van een nieuwe kans.
‘Open’ atelier in het brugwachtershuisje
Het brugwachtershuisje zal in deze periode fungeren als atelier voor de discipline waarin het verwijderen, weghakken, snijden en vegen letterlijk tot kunst is verheven: beeldhouwen. Gedurende 7 weken kijken we mee over de schouder van een beeldhouwer uit de regio. De beschouwer ervaart dat er een nieuwe vorm ontstaat door materiaal weg te halen. Of zoals Michelangelo zei: “I work to liberate the forms imprisoned in the marble.”

Meld je aan
We zoeken een of meerdere beeldhouwers uit Helmond en omstreken die gedurende 7 weken tenminste 1 middag per week atelier willen houden in het brugwachtershuisje en hun werkproces met de stad willen delen. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden t/m 23 februari.

Stuur een korte motivatie, een foto van jezelf en een foto van eerder werk naar brugwachter@cacaofabriek.nl. Eind februari zal er een selectie plaatsvinden. De commissie – bestaande uit Julienne Tullemans (programmeur expo bij De Cacaofabriek), Paul Dirks (initiator expositie GUM) en Jochem Otten (directeur De Cacaofabriek) – streeft naar diversiteit in kunstenaars en werkwijze.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,629 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *