Beleef de Nationale Voorleesdagen

Bibliotheek Helmond-Peel viert feest tijdens De Nationale Voorleesdagen 2020. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. En: voorlezen maakt je leuker!

Van woensdag 22 januari tot en met zondag 2 februari zijn er allerlei voorleesactiviteiten rondom het Prentenboek van het Jaar ‘Moppereend’.

Zo zijn er vier ‘mopperende’ kindervoorstellingen in de locaties van Bibliotheek Helmond-Peel, wordt er op 22 en 29 januari gratis voorgelezen, is er een peuterquiz waar kinderen en ouders aan kunnen deelnemen en gaan we op zondagmiddag 26 januari zingen en dansen met ‘Moppereend ‘ en musicalactrice Anne.

Maar dat is nog niet alles! Voorleesbus Blikkie rijdt ook uit tijdens de Nationale Voorleesdagen. De bus bezoekt een groot aantal kinderen op scholen en peuterspeelzalen.

Thuis voorlezen

Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen extra benadrukt. Maar de bibliotheek ondersteunt ouders ook graag bij het voorlezen na deze week met een uitgebreide collectie aan fantasierijke prentenboeken.

Om de Voorleesdagen extra feestelijk te maken, krijgen kinderen tot en met 6 jaar die lid worden van de Bibliotheek een vingerpopje van ‘Moppereend’. Zij kunnen gratis lid worden.

Lees alles over de Voorleesdagen op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/voorleesdagen

Kindervoorstelling door verteltheater ‘Verhalen van Annie’.

Mopper de mopper… Annie vertelt tijdens de Nationale Voorleesdagen een verhaal over een echte mopperkont. Een vertelvoorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar. Tickets kosten €2,50.

Woensdag 22 januari in Bibliotheek Deurne; 14.30 tot 15.00 uur

Woensdag 29 januari in Bibliotheek Someren; 14.30 tot 15.00 uur

Zaterdag 1 februari in Bibliotheek Asten; 11.00 tot 11.30 uur

Zondag 2 februari in Bibliotheek Helmond; 14.30 tot 15.00 uur

Zing en dans mee met moppereend.                  

Samen met musicalactrice en docente Anne van den Beuken gaan we op zondagmiddag 26 januari in Bibliotheek Helmond heerlijk zingen, dansen en knutselen met Moppereend. Voor kinderen vanaf 3 jaar. Tickets kosten €2,50

 Zondag 26 januari in Bibliotheek Helmond; 14.00 tot 15.00 uur.

 Voorlezen tijdens de Nationale Voorleesdagen

 Er wordt natuurlijk ook voorgelezen uit ‘Moppereend’.  Eend is erg mopperig want de vijver is opgedroogd en ze heeft niemand om mee te spelen. Boven haar hoofd verschijnt een klein grijs wolkje. Ze ontmoet allerlei dieren, maar die spelen spelletjes waar zij als eend niet aan mee wil doen. Het wolkje boven haar hoofd wordt groter en groter, tot het ‘megantisch’ groot is. En dan wordt de grijze wolk blauw, paars en geel en uiteindelijk zwart, en barst er opeens een enorme regenbui los. Alle dieren spelen in de regen en na de regen komt de regenboog in al haar kleuren.

Elke woensdagmiddag is het voorlezen in de Bibliotheek. Kom je ook gezellig samen een boek lezen en ontdekken? Het is voor alle kinderen tot 7 jaar. Entree is natuurlijk gratis!

Woensdag 22 januari 14.00 – 14.30 uur in Bibliotheek Deurne

Woensdag 22 januari 15.00 – 15.30 uur in Bibliotheek Someren

Woensdag 22 januari 15.00 – 15.30 uur in Bibliotheek Asten

Woensdag 22 januari 15.00 – 15.30 uur in Bibliotheek Helmond             

Naast het Prentenboek van het Jaar 2020 zijn negen andere prentenboeken uitgekozen die extra onder de aandacht worden gebracht.

Als je de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kies je dan? Uit het grote aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen een selectie: de Prentenboek TopTien 2020. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

Op de 2e woensdag tijdens de Voorleesdagen, 29 januari , lezen we in al onze Bibliotheken voor uit een boek uit de Prentenboeken TopTien van 2020.

Woensdag 29 januari 14.00 -14.30 uur in Bibliotheek Deurne

Woensdag 29 januari 15.00 – 15.30 uur in Bibliotheek Someren

Woensdag 29 januari 15.00 – 15.30 uur in Bibliotheek Asten

Woensdag 29 januari 15.00 – 15.30 uur in Bibliotheek Helmond

Peuterquiz op alle locaties

Tijdens De Nationale Voorleesdagen kunnen peuters en kleuters samen met hun ouders de Peuterquiz spelen. Een heuse ontdekkingstocht door de Prentenboeken Top Tien van 2020. Voor de winnaar is een leuke prijs beschikbaar. De quiz kan gespeeld worden tijdens de openingstijden van de Bibliotheken.

478 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *