• IMG_3415
  • IMG_3412
  • IMG_3473

Bert Valentijn van de gemeente Helmond gaat met pensioen. Bert was adviseur voor het wijkgericht werken. In 1976 is hij begonnen in het basisonderwijs in Helmond-West. In 1991 werd hij bij de gemeente Helmond beleidsmedewerker onderwijs en was onder andere verantwoordelijk voor het onderwijsstanden beleid, zwemonderwijs, volwassenen educatie en techniekeducatie. Na vijftien jaar met het onderwijs te maken hebben gehad, stapte hij over op het wijkgericht werken. In het wijkgericht werken wil de gemeente Helmond langs korte lijnen samen met de professionals en wijkraden die in de wijken actief zijn allerlei zaken en vragen van wijkbewoners oppakken. Bert heeft tientallen goede initiatieven van bewoners samen met hen kunnen realiseren. Van speeltoestellen tot historische infopanelen; van jeu de boules banen en poorten in achterpaden tot ooievaarsnesten en mantelzorgprojecten. De laatste jaren is er veel aandacht voor veiligheid in de buurten en heeft hij het aantal buurtpreventieteams zien verdrievoudigen. Voor een goed idee is er altijd wel geld te vinden en als je met meer partijen de kosten draagt, lukt het altijd wel om de centjes bij elkaar te krijgen. Daar was hij heel goed in, en iedereen die met Bert te maken heeft gehad zal dit beamen. Hij was altijd vriendelijk en behulpzaam. Hij heeft er nu inmiddels eenenveertig jaar werk opzitten en vind het eigenlijk wel mooi zo. Op de vraag van ditisonzewijk.nl medewerkster Margareth Veldhuis wat hij ging doen na zijn pensionering antwoordde Bert spontaan: ” Ik ga samen met mijn vrouw musea bezoeken en fietsen. Aangezien ik ook nog kleinkinderen heb ga ik mee oppassen. Daarnaast ga ik ook nog vrijwilligerswerk doen en zal ik met een afval grijper mijn eigen buurt helpen schoon houden. Officieel ga ik op veertien mei met pensioen maar stop eerder want misschien komen er nog andere leuke dingen op mijn pad. En wat mijn werk betreft: ik heb ervaren en deskundige opvolgers en dat zijn Frank Rietveld, Brenda van der Donk en Stefan Schuller, dus dat zit wel snor.Die kunnen heel goed verder zonder mij! Ik ben dankbaar dat ik dit werk voor de stad heb mogen doen “.

Op de receptie bleek wel hoe populair Bert was. Want iedereen die met Bert te maken heeft gehad, was aanwezig. Uit alle wijken waren er mensen aanwezig. De buurtconciërges, de wijkagenten, mensen van de wijkraden en mensen van de LEV. Eigenlijk teveel om op te noemen. De gasten kregen eerst een etentje aangeboden waar de dames Sjaan en Bets het toetje verzorgden. Zij waren ook heel gul met de slagroom: menig kaal hoofd kreeg een toetje extra. Na het diner volgden er enkele toespraken van onder andere wethouder de Vries en Stienen. Toen begon Bert met het persoonlijke bedanken van de mensen met wie hij te maken heeft gehad. Toen hij daar mee klaar was,volgde er nog even natafelen en afscheid nemen. Maar menigmaal was te horen: Bert wat zullen we jou missen…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

1,964 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. thea galli van oort Reply

    zie ik daar ook peter van veghel dat is mijn neef

  2. Jos Witteveen Reply

    Geniet van je pensioen Bert! We hebben elkaar op verschillende manieren ontmoet en al die ontmoetingen waren positief wat mij betreft. Dank je wel daarvoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *