Er zijn diverse beweegtuinen in Helmond. Dat is wel nodig gezien het enthousiasme van de inwoners die wat ouder worden maar toch wel willen sporten. Jibb+ verzorgt veelal de begeleiding op deze sportplekken.

Gerard Feijen en Sophie Pennock zijn twee sportcoaches die veel in de beweegtuinen te vinden zijn. Sophie is zelfs een bekende Nederlander aan het worden. Zij werd verkozen tot buurtsportcoach 2019. Haar mening en oordeel is: “Het mooie is dat men met een uur bewegen, het liefst buiten en met muziek, alle spieren aan het werk kan zetten.” Gerard is het hier roerend mee eens.

In speeltuin Leonardus wordt er al druk gesport in de beweegtuin. Dat wordt alleen maar meer. Vooral omdat er vanaf donderdag 23 januari weer enkele nieuwe sporttoestellen zijn toegevoegd. Het bedrijf  OTK (Outdoor Toys Krimpen) uit Krimpen aan de IJssel, de hele dag bezig is geweest met de plaatsing. Het resultaat mag er zijn. De drie toestellen hebben de indrukwekkende naam: de pendel, de splitser en de strekker. Wat dat inhoudt moet u maar even zelf komen ondervinden wanneer u er een kijkje gaat nemen. Want sporten is gezond voor iedereen en voor elke leeftijd. In ieder geval heeft de speeltuin Leonardus weer een primeur.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

214 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *