Bewegen in water voor ouderen: goed voor lichaam en geest

De Week tegen Eenzaamheid 2018 is van donderdag 27 september t/m zaterdag 6 oktober. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid vragen we aandacht voor dit probleem en zeggen we: kom erbij! Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact.

Samen bewegen is een manier om je niet meer eenzaam te voelen en het is nog gezond ook. Fieke van Griensven vertelt er over:

“We kijken juist naar wat iemand wel kan en in het warme water is dat gewoon veel meer dan op de kant”. Aan het woord is Fieke van Griensven. Al jaren, ze kan zich niet meer precies herinneren hoeveel, verzorgt zij de lessen “Bewegen in water voor 55-plussers”. Enthousiast vertelt zij over de ruim 400 deelnemers, die verdeeld over 12 groepen op maandag en vrijdag aan de slag gaan in het water van zwembad de Wissen.

“Bewegen in water, ieder op zijn eigen niveau, zorgt ervoor dat lichaam en geest fit blijven”, vertelt Fieke verder. “Het is vooral leuk om het samen met anderen te doen. Het werkt als een positieve stok achter de deur om te gaan, ook als je eigenlijk niet zo veel zin hebt. Je weet, dat als je niet gaat je wordt gemist door de andere deelnemers. Daarbij komt dat je zelf de gezelligheid en het bewegen ook mist”. De leeftijd van de deelnemers loopt uiteen van 55 tot om en nabij de 90.

Fieke legt er de nadruk op, dat het niet zo maar wat bewegen is. Er zit wel degelijk een professionele aanpak achter. Zij heeft kennis van zaken en probeert voor iedereen het bewegen goed aan te bieden.

Na de vakantieperiode, die al een poosje achter ons ligt, zijn de lessen weer van start gegaan. Door deel te nemen aan een proefles , kunt u kijken of deze manier van bewegen in water samen met anderen bij u past. U kunt ook een keer komen kijken of meedoen, dat is de beste manier om te ervaren of u zich met de winter voor de deur kunt verheugen op gezellig en gezond bewegen in water.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Mollemans, telefoon (0492) 77 14 44.

958 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *