• DIOWHCH-scoor een boek (9)
  • DIOWHCH-scoor een boek (8)
  • DIOWHCH-scoor een boek (19)

In het kader van de actie Scoor een boek werd er vandaag, 24 februari weer een evenement gehouden in de bibliotheek Helmond Peel. Met samenwerking van Jibb+ , de GGZ, het betaalde voetbal en twee afgevaardigden van Helmond Sport, alle twee keepers. Dit waren Stein van Gassel en Stefan Tielemans. Stein is tevens de ambassadeur van scoor een boek en hij verteld in het kort; ” het betreft een landelijk project dat eigenlijk in Groningen is begonnen. De doelstelling is om de kinderen meer te laten lezen en sporten. De GGZ  geeft voorbeelden van gezond snoepen. Wat bewegen betreft wilden men het aantrekkelijker maken met topvoetballers. In de regio Brabant doen er ook enkele clubs mee mee zoals WillemII, NAC en natuurlijk Helmond Sport. Jibb+ heeft enkele stagiaires van het Summa-college aangesteld ter ondersteuning van de beweegoefeningen met de jeugd. Via een beeldscherm en op yogamatten leren de kinderen bewegen op muziek. Buiten krijgen de kinderen oefeningen zoals baltechniek en teamspel. ”

In de regio van Brabant doen er ruim 1700 kinderen aan mee in diverse steden. Dus Helmond was vandaag de gastheer. Eerst kregen de kinderen bewegingsoefeningen in de aula van de bibliotheek en tijdens een korte pauze konden de kinderen bij de GGZ kraam lekkere fruithapjes eten zoals tomaatjes, druiven en appels. Direct daarna ging de jeugd naar buiten voor het technisch bewegen met of zonder bal. De keuze was vrij.  Toen de jeugd voldoende beweging hadden gekregen gingen zij weer naar binnen waar de middag eindigde met een voorlees uurtje van Stein. Het was een goed besteedde middag en dankzij het prachtige weer kon iedereen met volle teugen genieten.

Het project eindigt op 5 april na de wedstrijd Helmond Sport tegen Jong Ajax. Een wedstrijd waar menigeen graag bij aanwezig willen zijn. Maar nu is al bijna zeker dat dit project een geweldig geslaagd evenement was. We zijn benieuwd naar volgend jaar…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

646 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *