• DIOWHCH-Bieb (2)
  • DIOWHCH-Bieb (1)
  • DIOWHCH-Bieb (11)

In bibliotheek Helmond-Peel was op woensdag 3 juli de officiële uitreiking van de cheque voor de Literaire speeltuin. Linda Haverkamp van Helmond promotie, Ruud van Hakvoort van de bibliotheek en Susan van der Linden (vrijwilligster) van de werkgroep Literaire speeltuin waren aanwezig. Hans Smits van de Leonardus speeltuin ontbrak wegens vakantie. Van de gemeente Helmond was wethouder Erik de Vries aanwezig met een presentje.

Het idee voor een literaire speeltuin ontstond in 2017 met een mooi concept om jong en oud nieuwsgierig te maken voor boeken, taal en literatuur. De eerste schetsen werden in 2018 gemaakt en aangeboden aan de gemeente Helmond. Inmiddels zijn ook de leerlingen van de scholen uitgenodigd hun ideeën voor een literaire speeltuin te bedenken. Het streven voor de realisatie ligt in 2020.

Wat kan men verwachten in de speeltuin? Dit zijn de mogelijke ontwerpen: een opengeslagen boek als ondergrond voor de speelelementen. Een boekentoren waar de jeugd kan klimmen en afglijden en tevens een uitkijkpunt. Er komen letters van het alfabet als speeltoestellen en er komen  potloden en vulpennen, eveneens om in te klauteren en klimmen. Inmiddels is de Literaire speeltuin benoemd als officiële proeftuin.

In het welkomstwoord noemde wethouder De Vries dat het plan een goede stap in de richting is om Helmond kindvriendelijk te maken. De gemeente Helmond wilde de bibliotheek een cheque aanbieden om dit mede te helpen realiseren. Als antwoord overhandigde Ruud van Hakvoort de wethouder het eerste informatieboekje met gegevens over de speeltuin die gerealiseerd gaat worden in het nog te bouwen Burgemeester Geukerspark. Als de speeltuin straks helemaal klaar is betekent dit weer een aanwinst voor de bewoners van Helmond. Voor meer informatie kan men bellen naar telefoonnummer 0492-522220 of mailen naar info@bibliotheekhelmondpeel.nl

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

391 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *