• DIOWHCH workshop bieb (29)
  • DIOWHCH workshop bieb (13)
  • DIOWHCH workshop bieb (9)

De aula van de bibliotheek was op woensdag 31 juli weer aardig vol. Ruim twintig kinderen waren met hun ouders aanwezig om deel te nemen aan een workshop. De deelnemers gingen leren hoe zij een mooie kaart konden maken met een led-lichtje er in.

Officieel heette de workshop: ledkaart met stroomtechniek, maar de kinderen vonden ‘kaartje met een lichtje’ gemakkelijker te onthouden. Iedereen werd verwelkomd door de techniekkunstenaar Jorg Duitsman en zijn dochter Eefje die een handje zou helpen. Want er moesten wel een paar ingewikkelde dingen gedaan worden. Zoals het snijden met een stanleymes en het werken met led-lampjes en stroomdraadjes.

Eerst moest er een kaart gemaakt worden waar de kinderen een gaatje in moesten maken om het lampje er door heen te steken. Toen volgde het werken met stukjes geleidingstape. Dat was wel een secuur werkje dus sommige mamma’s staken de handen uit de mouwen om de kinderen zo goed als het kon te helpen.

Stap voor stap werd er uitgelegd wat de kinderen moesten doen en geleidelijk aan lukte het iedereen zodat het grote moment aanbrak: de controle of het lampje ook werkelijk brandde. En ja hoor, iedereen had het goed gedaan. Blauwe, gele en oranje lampjes flikkerden op als de kaart aan gedrukt werd. Nu was er nog het moment om de kaart mooi te versieren  aan de voorkant. En ook dat was een feestje. Vol enthousiasme tekenden de kinderen bloemen, hun naam of andere mooie dingen zodat het lampje mooi effect gaf.

Het was een leerzame middag waar iedereen met plezier aan gewerkt heeft. En trots gingen zij met hun kaart met lampje naar huis.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

281 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *