In aanwezigheid van vele belangstellenden(het café van De Koning was bijna te klein) is zaterdagmiddag het geschiedkundig boekje De Kardinaal en het Apostelhuis gepresenteerd.
De eerste exemplaren werden door de auteurs overhandigd aan de krasse 95-jarige bewoonster van de Apostelhoeve Dora van den Elsen-van Gerwen, wethouder Frans Stienen, pastoor-deken John van de Laar en het koningspaar van gilde St. Antonius Abt Tiny en Elma Bogers.

De introductie werd door Berry Smits, voorzitter van buurtvereniging Apostelwijk verricht. Berry vertelde verheugd en trots te zijn op wat is gepresteerd en wat nu werd gepresenteerd.
De auteurs van het boekje werden voorgesteld: Henk Goossens en Marinus van den Elsen, een neef van de huidige bewoonster van de Apostelhoeve.
Goossens vertelde wars te zijn van computers en dat hij gedurende tien jaar alle informatie in kaart had gebracht, waarna hij met de hulp Marinus van den Elsen en de nooit aflatende stimulatie door stadsarcheoloog Theo de Jong zijn werk had weten te voltooien.
Ook Dora van den Elsen heeft veel belangstelling voor het boekje.
Zij heeft in de voorkamer een mooie verzameling van alles wat zich rondom de Apostelhoeve heeft afgespeeld en gevonden. Zij nodigde de aanwezigen uit voor een borreltje, maar vertelde erbij dat ze eigenlijk niet op zoveel belangstelling had gerekend dus niet wist of haar voorraad toereikend was.
Dora woont met veel plezier in de hoeve. ‘Er zijn geen moderne snufjes in het huis: het is allemaal oud, net als ik,’ lacht de krasse dame, die al bijna 40 jaar in het gemeentelijk monument woont.
Henk Goossens is al weer druk doende met een nieuw onderwerp: Het Slotje op het Gasthuis dat op de Hortsedijk stond net achter de Steenoven.
Wethouder Frans Stienen vertelde nog iets over de digitalisering van alle documenten en pastoor-deken John van de Laar legde de geschiedenis uit van de uit Mierlo-Hout afkomstige kardinaal Willem van Enckevoirt die in Rome zeer invloedrijk was.
Tot slot bedankte Henk Goossens alle personen die hem hebben geholpen om alle informatie te bundelen, ‘dat zijn er zeker 30-35’, vertelde hij.
Het boekje is verkrijgbaar bij boekhandel de Ganzeveer voor de prijs van € 5,00. Ook kan het boekje worden gekocht bij de Heemkundekring Helmond.
De boekpresentatie werd door Toon van de Wijk uitgezonden via een Livestream, de opnames kunt u terugkijken via Facebook Mierlo-Hout ook als u zelf geen Facebook pagina hebt.

Door Fotograaf Henk van Dijk werd onderstaande fotogalerij samengesteld.

Meer-Mierlo-Hout-digitaal-wijk-nieuws:
www.mierlo-hout.ditisonzewijk.nl
Facebook: Mierlo-Hout
Twitter @MierloHout_nu
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over ,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

 

4,306 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *