Brabant Bike Battle bezoekt Helmond

Speelse en competitieve race voor jonge fietsavonturiers

 Brabant Bike Battle, een sportieve en informele competitie om fietsgebruik bij kinderen te promoten, bezoekt op zondag 23 september het Helmondse festival Urban Matterz met een zogeheten PumpTrack. Dat is een spannende fietsbaan met bulten. Jonge fietsavonturiers tot en met 12 jaar kunnen zich dan kwalificeren voor de finale op 30 september in Roosendaal.

 Op een PumpTrack kun je, zonder jezelf af te zetten of te trappen, ‘pompend’ over de baan, wat de naam verklaart. De organisatie zorgt voor fietsen, helmen en begeleiding en laat zowel beginnende als gevorderde BMX- en MTB-beoefenaars toe. De activiteit heeft een erg laag instapniveau. De organisatie meet de snelheden van de deelnemers op de track. De zeven snelste deelnemers gaan door naar de finale op de grootste verharde PumpTrack ter wereld in Roosendaal, op 30 september.

 René Taal is combinatiefunctionaris Sport bij Stichting JIBB, dat als doel heeft om mensen meer te laten bewegen. Hij kijkt uit naar het evenement: “We zien veel kansen in de samenwerking met Urban Matterz om zo een unieke discipline als de PumpTrack toegankelijk te maken voor iedereen.”

Spoorzones van B5-steden in de etalage zetten

De Brabant Bike Battle is een initiatief van Zuidlijn, Ons Brabant Fietst en verschillende partners in de steden Breda, Tilburg, Eindhoven, Helmond en ‘s-Hertogenbosch. Zuidlijn heeft als doel de spoorzones van deze B5-steden in de etalage te zetten als gebieden waar veel gebeurt op gebied van creativiteit, urban, food, design en ook sport. Dat doet ze door projecten mee te initiëren in de spoorzones van deze vijf steden. Meer informatie over Brabant Bike Battle is te vinden op www.brabantbikebattle.nl. 


fotograaf: Plons Racing Photography 

1,152 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *