Brabant Open Skateboard Contest bezoekt Helmond

Skatewedstrijd voor jong Brabants talent trekt door de provincie

Van subcultuur naar serieuze sport: skateboarden is in een rap tempo volwassen geworden. De sport kreeg onlangs een Olympische status en Brabantse skaters gooien internationaal hoge ogen. Tijdens Brabant Open, een rondreizende skateboardwedstrijd die van augustus tot november langs de vijf grote Brabantse steden trekt, staat het aanstormend skatetalent van onze provincie vol in de spotlight. Zondag 26 augustus nemen de jonge rijders het tegen elkaar op vanaf 13:00 op de betere street skatespots van Helmond.

In Brabant komt skateboarden thuis. Met vier unieke skateparken heeft de provincie de meeste in Nederland. Brabantse rijders doen het heel goed en is meer dan genoeg aanstormend talent. Al met al redenen genoeg om trots op te zijn. Tijdens deze wedstrijdreeks laten de jonge talentvolle rijders zien wat ze in huis hebben. Er vindt een editie plaats in elk van de indoor skateparken in Tilburg op 16 september (Ladybird Skatepark), in Breda op 14 oktober (Pier 15 Skatepark), in Eindhoven op 28 Oktober (Area 51 Skatepark) en in Den Bosch op 3 November (World Skate Center). De kickoff-wedstrijd vindt plaats op de beste ‘streetspots’ van Helmond op 26 augustus. De locatie wordt op de dag zelf bekend gemaakt via Instagram.com/brabant_open en Facebook.com/brabantopen. Als afsluiter is er dit jaar een spectaculaire wedstrijd, op een onverwachte locatie. Midden in het Proviciehuis in Den Bosch wordt op 4 november een miniramp wedstrijd verreden waarbij de talenten zich mogen meten met de beste rijders van Nederland.

Prijzen
Er is maar liefst 3850 euro aan prijzengeld beschikbaar in totaal! Bij elkaar 1350 euro voor de stedenreeks en 2500 euro voor de Miniramp wedstrijd op 4 november.

Deelnemers info
Het wedstrijdformat bestaat ook dit jaar uit kwalificaties (2 minuten jams), solo runs (1 minuut solo), best trick (5 kansen per deelnemer) en de finalejam. De top 5 van elke editie verdient direct een inschrijving voor de miniramp wedstrijd in het provinciehuis en dingt mee voor beste Allround Talent van Brabant Open 2018. Meer informatie over de wedstrijd vind je op www.brabantopen.com. Iedere ongesponsorde of flow skateboarder ouder dan 12 jaar kan zich op de dagen zelf inschrijven voor de Brabant Open Street edities. De miniramp contest in het provinciehuis is toegankelijk voor alle skateboarders. Inschrijfgeld bedraagt 10 euro per persoon per wedstrijddag. De deuren openen om 12.00 uur, en de wedstrijden starten om 13.00 uur en eindigen rond 18:00 uur. Voor bezoekers is de entree gratis.

Powered by…
Brabant Open Skateboardcontest is een project van Ladybird Skatepark, Area 51 Skatepark, World Skate Center, Pier 15 Skatepark, Urban Playground 013 en wordt mogelijk gemaakt door ZUIDLIJN. ZUIDLIJN is een serie van uiteenlopende culturele events die de spoorzones van Breda, ‘s-Hertogenbosch, Tilburg Helmond en Eindhoven verbinden.

fotograaf Mathijs Tromp

 —————————————————————————————————-

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,731 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *