Brandefood – Interview met Richard Snel

Op zondag 9 oktober heeft Brandevoort een evenement waar je je vingers bij af kunt likken. Onder de Brandevoortse markthal vindt de eerste editie plaats van het foodtruckfestival Brandefood. Vandaag spreek ik met initiatiefnemer Richard Snel. Samen met zijn zoon Djon en Bertie Klaassen, organiseert hij dit nieuwe culinaire evenement in onze wijk. Richard is 49 jaar, woonachtig in Brandevoort, getrouwd met Jolanda en werkt als managing director bij RYB business rebuilders. Hij helpt bedrijven die het moeilijk hebben.

 

Wat is een foodtruckfestival? 

Richard: Bij een foodtruckfestival presenteren diverse foodtrucks hun signature-dish.  Dat is het ene gerecht waar ze zo bekend om zijn. En ik kan alvast verklappen een van de signature-dishes van Patrick Cuevas is. Dit soort festivals is ooit ontstaan in Amerika, waar een aantal koks niet hun creativiteit niet kwijt konden in hun werk. Ze zijn begonnen om hun eigen creaties te maken vanuit hun trucks. Vorig jaar was ik in Londen waar onder een mooie markthal, zoals wij die ook hebben in onze wijk, zo’n festival bezig was. Toen kwam ik op het idee om dit festival te gaan organiseren in Brandevoort.

Richard streeft ernaar om kwalitatief goede producten neerzetten. Het eten op Brandefood moet wat meer voorstellen dan het eten die je bij veel evenementen kunt verkrijgen. De markthal wordt sfeervol aangekleed en de deelnemers zorgen voor goede stoelen om op te zitten.

Een van de deelnemers is Patrick Cuevas, de Master chef uit onze eigen wijk. Waar ken je hem van?

Richard: Ik kende Patrick al 15 jaar. Ik ben destijds naar het zuiden verhuist. Bij het bedrijf waar ik ging werken, was Patrick teamleider van de schoonmaakploeg. Toen ik erachter kwam dat Patrick in Brandevoort woonde, heb ik hem benaderd om mee te doen met dit evenement.

En wat kunnen de mensen nog meer aan culinaire verrassingen verwachten?

Richard: Bij lekker eten hoort een lekker wijntje, toch? Baremans wynkopery maakt een passende selectie van wijnen die naadloos aansluiten bij de culinaire hoogstandjes van Patrick Cuevas, maar natuurlijk ook voor de gerechten van de andere foodtrucks. Een leuke foodtruck om te melden is de Beetle Bar. Zij bereiden en serveren originele Noord-Afrikaanse specialiteiten vanuit een prachtige Kever. De Empanada fabriek is een mobiele cateraar die gespecialiseerd is in het bereiden en serveren van de lekkerste empanadas (gevulde deegwaar die in de oven gebakken wordt). En we hebben ook een foodtruck waar ze letterlijk alles in een pannenkoek rollen. En natuurlijk niet zo maar pannenkoeken: Rolled maakt deze pannenkoeken op basis van Spelt en Boekweit. Leuk om te melden: Rolled is genomineerd voor beste foodtruck bij 24kitchen. Voor een goed kop koffie met een verrassing kun je terecht bij de foodtruck van Coffee Crooks. En voor de andere deelnemers kunnen de mensen kijken op onze website (klik hier voor een filmpje).

Wat biedt Brandefood voor kinderen?

Richard: Voor de kinderen komt er een grote springkussen en zal er door Claudette van Pink Cherry een speciale workshop geven. In een aparte tent leert zij de jonge koks in spé hoe je sushi maakt. Maar dan net even anders natuurlijk.

Aanvulling van de redactie: De kinderen vanaf 8 jaar kunnen ook nog bij Het Plein een leuke workshop doen, terwijl de ouders genieten van het lekkere eten. Tijdens de workshop ga je een keramische beker of bordje maken van klei en beschilderen met engobes. De bekers en bordjes worden daarna door Peti, die de workshop organiseert, geglazuurd en afgebakken in een speciale keramiek oven. Na ongeveer twee weken kunnen de deelnemers de spullen weer ophalen bij Het Plein en zijn ze klaar om uit te drinken of van te eten. De workshop is overigens ook voor volwassenen. Zo kunnen de mensen zondag twee leuke evenementen goed combineren.

Zijn er nog meer specials op deze dag?

Richard: Speciaal op deze dag is Villa Vesper geopend om vintage meubeltjes te komen bekijken. Dat past goed bij de aankleding van dit evenement.

Het evenement organiseer je samen met Bertie Klaassen. Waar ken je haar van?

Richard: Bertie organiseert Asperges op de velden en de Walking dinner op Glow Eindhoven. Ik heb eerder een evenement met haar georganiseerd. Zij is ervaren met het organiseren van culinaire evenementen en daarom een goede partner om dit evenement mee te organiseren.

Wat zijn de toekomstplannen voor dit evenement?

Richard: Er zijn meerdere varianten denkbaar die passen bij het concept Brandefood. Ik heb hier wel ideeën hierover, maar ik wil dat eerst meer uitwerken. Ik sta uiteraard open voor ideeën van culinaire bedrijven uit Brandevoort en omstreken. Ik vind het wel leuk om te melden dat uit de enquête die is gehouden onder de bewoners van Brandevoort naar voren kwam dat er veel behoefte was aan een culinair evenement. Wil Rooijakkers heeft me verteld dat hij het een super initiatief vond. Daar ben ik wel trots op. Er is ondertussen al zoveel belangstelling dat er waarschijnlijk een voorjaars- of vroege zomereditie komt van dit foodtruckfestival.

Wat maakt Brandevoort bijzonder voor jou?

Richard: Nieuwbouw in een oud karakter. En natuurlijk alle faciliteiten die er zijn in De Veste. We wonen in een stad, maar dan toch een dorps gevoel.

***

Brandefood is op zondag 9 oktober van 13.00 – 21.00 uur.

Locatie: Markthal aan De Plaetse.

De entree is gratis.

 

 

 

 

2,347 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *