• DIOWHCH-sportdag (24)
  • DIOWHCH-sportdag (22)
  • DIOWHCH-sportdag (3)

Brandevoort, 30 mei (Hemelvaartsdag) om 900 uur s’ochtends. Het is somber weer, fris en erg vroeg als op het sportpark luid een stem door de microfoon klinkt. Er staan ongeveer een honderdvijftig mensen en kinderen in trainingspak en korte broek te wachten op wat er komen gaat.

De Brandevoorter sportdag, voor de zesde keer georganiseerd door SSBB (Stichting Sport en Bewegen Brandevoort) en Jibb+. Op het veld staat een grote groep sporters die er echt zin in hebben. Na een korte speech van de voorzitter van SSBB, Frank Cuypers en Giel (van Jibb+) werd iedereen weggestuurd naar hun eerste spelonderdeel.

Wat de spellen en sporten betreft was er een grote variëteit aan behendigheidsspellen. Springkussens, een schuimbad, een volleybalveld en het basketbalveld inmiddels omgebouwd in een stepterrein met hindernissen. Verder op het voetbalterrein moesten de deelnemers penalty schieten en gewoon voetballen. En om een beetje soepel te blijven was er op de locatie bij de kantine een ruimte vrij gemaakt waar de twee dames van dansschool DeDe, Elene en Rachel, iedereen liet werken door te strekken, buigen, draaien en flink aan de slag met de armen en benen en op de maat van de muziek. De jeugd vond het heerlijk, de ouderen keken wat benauwd bij elke buig- en strekbeweging. Maar iedereen had er zin in, vooral omdat zij wisten dat er na deze sportdag konden aanschuiven bij een heerlijke barbecue.

De organisatie was tevreden al lieten zij wel doorschemeren dat zij volgend jaar graag nog meer mensen en kinderen willen inschrijven voor deze dag. Nu waren er zo’n tien teams van ongeveer tien of vijftien mensen. Zij hopen dat er volgend jaar wel vijf tot acht teams meer zijn. We wachten wel af…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

699 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *