Als er in een wijk een straat of plaatsnaam onthuld wordt, gebeurt dat meestal op feestelijke wijze. Zondag 7 oktober werd het in Brouwhuis helemaal een happening. Daar zouden twee straatnamen onthuld worden van twee  mensen waarvan het noemen van de naam al herkenning in Brouwhuis oproept.

Omstreeks drie uur werd er verzameld in wijkhuis De Loop. Daar werd iedereen ontvangen door  de wijkraad. Ook waren er enkele afgevaardigden van de mensen waarnaar de straten werden vernoemd. Eveneens was wethouder Antoinette Maas aanwezig die alles met voldoening gadesloeg. Even een korte toespraak van Ben Vogel, voorzitter van de wijkraad en daar na werden de genodigden gevraagd om naar buiten te gaan.

Lang hoefden ze niet te wachten want  Harmonie Amicitia stond al opgesteld voor de Loop inclusief enkele dames van de raad om de stoet naar de  eerste straat te begeleiden. Deze was recht tegenover zaal Vissers op de Peeleik.

Hier werd een kort woordje gesproken en toen werd er een bordje onthuld met de naam Louis Donkersplein. Louis Donkers was een begrip in Brouwhuis. Hij heeft zo veel betekend voor Brouwhuis dat hij op een gegeven moment de bijnaam “burgemeester van Brouwhuis” kreeg. De onthulling werd verricht door de dochter van Donkers en zij was zichtbaar ontroerd.

De volgende locatie was iets verderop en harmonie Amicitia ging musicerend voorop, terwijl de aanwezigen volgden. De locatie hier was het fiets/voetpad bij het Rupelstraat en Peeleik. Dit zou de naam Pater Geboerspad krijgen.

Opmerkelijk feit is dat dit voet- en fietspad de verbindingsweg was tussen oud en nieuw Brouwhuis. Ook Pastoor Geboers was  een bekende naam in Brouwhuis en de onthulling van dit pad werd verricht door twee pastoors. En ook zij waren vereerd met de vernoeming van de pastoor.

Na deze tweede onthulling werden de mensen weer onder muzikale begeleiding terug begeleid naar De Loop en werd er nog even nagepraat onder het genot van een drankje. Brouwhuis is weer twee straatnamen rijker…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

985 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *