• IMG_3230
  • Picknickbank 4
  • IMG_3240

Deze week werd er een begin gemaakt met de tweede fase van het Natuurpark Kloostereind rondom het voetbalstadion van Bruheze. De planning was het plaatsen van de picknickbanken, informatieborden en de bijenkastenrekken en enkele nestkasten ophangen waaronder ook de vleermuiskastjes.

Dankzij het mooie weer en enkele vrijwilligers van het IVN en de wijkraad Brouwhuis, werd er met behulp van personeel van Du Pré groenvoorzieningen behoorlijke voortgang  geboekt.

Eerst werd de picknicktafel, die vorige keer geplaatst was, schoongemaakt omdat enkele hangjongeren het “cool” vonden de tafel vol te kladderen met teksten.  Daarna werden de gaten geboord voor de poten van de banken en vervolgens vol gestort met beton.

Als absolute test werd er meteen door acht mensen tegelijkertijd koffie gedronken om de banken te testen. Na de goedkeuring begon men met het plaatsen van de informatieborden en de stellages waar later de bijenkasten in worden gezet. Inmiddels waren de nestkasten weer opgehangen en de vleermuiskastjes  geplaatst.

In de loop van de volgende week wordt de rest van de nestkasten geplaatst. Er was wel goed nieuws te melden; er was al een ooievaar gesignaleerd in de buurt van het nest. Laten we hopen dat alles verder goed verloopt zodat Brouwhuis kan genieten van de schitterende natuur…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

2,117 totaal aantal vertoningen, 7 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *