De voetbalvereniging Bruheze is ook wel eens de kweekvijver voor kampioenen genoemd. Dat kan kloppen, vorig jaar werden er aardig wat teams kampioen. Dus er is talent genoeg. Nu in januari is er weer een elftal dat goed presteert. Het is het JO 12-1 team van Bruheze. Deze jongens hebben vorige week een NK ticket behaald op het Voetbal Talenten Toernooi. Dat is een open kampioenschap waar elke voetbalvereniging aan mee kan doen om zo prestaties te laten zien en te leveren.  De organisatie van dit toernooi heeft als doelstelling de jeugd te stimuleren om de beste prestaties te leveren tijdens hun sporten. Daar deden de jongens van Bruheze ook aan mee en met succes; zij behaalden een NK ticket voor het kampioenschap dat op 13 juni wordt gehouden bij SKV in Wageningen.

Toen ik dit hoorde wilde ik wel eens weten wat voor jongens dit waren bij Bruheze. Ik belde de trainer op, maakte een afspraak en werd uitgenodigd om te kijken naar hun eerste competitiewedstrijd in Brouwhuis tegen Sparta 25 uit Beek en Donk. Toen ik op het veld aan kwam waren de jongens al flink aan het werk met de warming-up. Verbazingwekkend was de techniek, de snelheid en het fanatisme die zij allen hadden. Ze hadden er schijnbaar zin in.

Bruheze JO12-1 onder leiding van drie experts

Het team stond onder leiding en begeleiding van drie experts. Allereerst de hoofdtrainer Devidsen Janzen. Een vriendelijke man en wat later bleek erg fanatiek en oplettend dat spelers geen fouten maakten. Hij hielp op vriendelijke wijze met verbeteren van techniek en de gaf ze regelmatig complimenten als ze het goed deden. Devidsen speelde zelf bij HVV in het eerste elftal.

Dan was er leider/trainer Remco Weerkamp en Dennis Vos(trainer). Dit trio begeleidt het team van Bruheze en met veel succes. De wedstrijd tegen Sparta 25 was een wedstrijd waar met snelheid werd gespeeld. De Bruhezenaren wisten elkaar goed te vinden en er waren mooie en snelle acties die het aantrekkelijk maakte om naar te kijken. Het was dan ook niet verwonderlijk dat, toen de wedstrijd afgelopen was de meeste spelers behoorlijk moe waren maar dat vonden zij blijkbaar niet erg. Ze hadden in ieder geval een fijne wedstrijd gespeeld.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Teamfoto: Remco Weerkamp

217 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *