Burgemeester Helmond legt gebiedsverbod op

Burgemeester Blanksma-van den Heuvel heeft een inwoonster van Helmond een gebiedsverbod opgelegd, waarmee deze vrouw de toegang tot de Fazantstraat in Helmond wordt ontzegd. Het gebiedsverbod heeft een duur van drie maanden. Het is van kracht vanaf vrijdag 21 juli a.s. tot vrijdag 21 oktober a.s. en zal door de politie actief worden gehandhaafd.

 

Aanleiding voor het gebiedsverbod is voortdurende overlast in en rondom een woning aan de Fazantstraat. Na meerdere incidenten, waaronder het met een auto inrijden op de gevel afgelopen april, heeft burgemeester Blanksma gesprekken gevoerd met inwoners uit de Fazantstraat. “Die gesprekken hebben mij aangetoond dat de situatie in de Fazantstraat zo niet langer kan voortduren. Alle inwoners van Helmond moeten met plezier in onze stad kunnen wonen. Daar sta ik voor. Hier is al maanden sprake van vrijwel constante overlast en het heeft er alle schijn van dat dit, als we niet ingrijpen, ook niet zal stoppen. Met dit gebiedsverbod verwacht ik dat we het probleem effectief aanpakken.”

 

Het opleggen van het gebiedsverbod is de eerste bestuurlijke maatregel die rondom de overlast in de Fazantstraat wordt uitgevaardigd. Maximale straf voor het niet naleven van het gebiedsverbod is een gevangenisstraf van drie maanden of een geldboete van €4100,-. Afhankelijk van de wijze waarop de casus zich de komende periode ontwikkelt, zal in samenspraak met de politie worden gekeken of deze situatie ook in aanmerking komt voor toepassing van de ‘Wet Aanpak Woonoverlast’. Deze wet (die in de volksmond ook wel aso-wet wordt genoemd) is sinds 1 juli jl. van kracht, is door de gemeenteraad van Helmond opgenomen in de APV, en biedt de burgemeester de mogelijkheid om bij voortdurende en ernstige woonoverlast gedragsmaatregelen op te leggen.

1,723 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *