Burgemeester, Politie en OM nemen afstand van voetbalgeweld

De lokale driehoek van Helmond, bestaande uit de burgemeester, de politiechefs van team Peelland en de Officier van Justitie, heeft maandag in een ingelast overleg gesproken over de ontstane situatie na de wedstrijd FC Eindhoven – Helmond Sport (dd. 17 januari). Tijdens deze wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie braken ongeregeldheden uit in het stadion. Bovendien kwam het later op de avond in Helmond tot een treffen tussen supporters van Helmond Sport en de politie. Later op de avond zijn er in Helmond PSV-aanhangers aangehouden die de confrontatie zochten met de Helmond Sport supporters. Er zijn in totaal 11 personen aangehouden waarvan 9 personen voor overtreding Wet Wapens & Munitie, 1 persoon voor zware mishandeling en 1 persoon voor mishandeling en overtreding van een gebiedsverbod.

Toetsing en beoordeling optreden politie

De terugkomst in Helmond en de daarop volgende confrontatie tussen supporters en politie heeft tot commotie geleid. Het is belangrijk dat  de feiten boven water komen van wat er vrijdag is gebeurd, zo vindt de driehoek. Naast een strafrechtelijk onderzoek naar wat zich in Eindhoven en Helmond heeft afgespeeld, zal het door de politie gebruikte geweld worden getoetst en beoordeeld. Daarnaast heeft een supporter aangifte gedaan tegen de politie. Deze wordt door bureau VIK (Veiligheid, Integriteit en Klachten) in behandeling genomen, daarbij is het OM nauw betrokken.

Afkeuring van combinatie voetbal en geweld

Tot slot spreekt de driehoek eensgezind haar afkeuring uit over de situatie. Burgemeester Blanksma van Helmond: “Voetbal zou een feest moeten zijn, maar is afgelopen vrijdag uitgemond in een chaos. Voetbal en geweld is een bijzonder verwerpelijke combinatie. Dit is afgelopen vrijdag tijdens en rond de wedstrijd FC Eindhoven – Helmond Sport eens te meer gebleken. Dat daarbij gewonden zijn gevallen betreur ik zeer.”

Gemeente, politie en Openbaar Ministerie spreken de wens uit dat de betrokken partijen nauw met elkaar in dialoog blijven. “Het gesprek levert in deze veel meer op dan de confrontatie”, aldus Blanksma, die het initiatief heeft genomen om alle partijen snel aan tafel te krijgen. Voor aanstaande dinsdag is daarom een gesprek gepland tussen de driehoek met het bestuur, de directie en een afvaardiging van de supporters van Helmond Sport.Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
 👉Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

249 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. A3 Reply

    De mishandelende partij zal wel weer aan het langste eind trekken, zoals gewoonlijk in dit landje.

  2. Johan Reply

    Er was geen confrontatie tussen supporters en politie. Er was een politie eenheid die een confrontatie wilde en niet kreeg en daarom maar wat willekeurige supporters/sponsors en een eigen collega ging slaan tot mishandelen aan toe. Vaak wordt er gewezen naar voetbalsupporters/hooligans maar in dit geval was het de politie die de hooligan uithing. Met een mishandelde Berrie als resultaat en vent die al 40 jaar of langer thuis en uit aanwezig is en nog nooit iets fout gedaan heeft en overal een graag geziene gast is.

  3. Adrie Reply

    Er was een vooropgezette confrontatie waarbij onschuldige supporters onterecht zwaar zijn mishandeld door de M.E. en mensen onterecht intimiderend werden bejegend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *