In de Pannenhoeve De Zorgboog  was het op zondag 27 oktober een drukke en gezellige buurtmiddag. Sommige bewoners keken wel een beetje vreemd op naar al die mensen die er steeds maar binnen kwamen. Er liepen zelfs politieagenten en boa’s rond. Er werd ook een klein zwart-geel autootje binnen gereden. Al gauw zagen ze de tekst er op: Coppie koffie? Het bleek dat de politie een eigen koffiekar had meegenomen waar iedereen onder het genot van een kopje koffie een praatje kon maken met de sterke arm der wet. Ook stonden er een aantal kramen in en buiten de recreatieruimte annex restaurant.

Het bleek te gaan om een gezellige buurtmiddag die werd georganiseerd om de bewoners van de Pannenhoeve kennis te laten maken met diverse instanties maar ook met de wijkbewoners van Helmond Noord. Er waren veel kramen aanwezig waar iedereen terecht kon voor vragen of ideeën. De instanties die aanwezig waren lieten de mensen kennis maken met hun werk en activiteiten. Aanwezig waren onder andere de LEVgroep, de politie en boa’s, een team van de buurtpreventie, Jibb+, natuurtuin de Robbert en vertegenwoordigers van verzorgingstehuis de Moeraseik. Maar wie er nooit mocht ontbreken waren de mensen van Oma’s appeltaartenfabriek.

De middag werd geopend en tevens muzikaal verzorgd door Pierre, een zanger met een goede stem. Al gauw verspreidden de opgekomen bezoekers zich naar de kramen en werden de vragen zo goed als mogelijk beantwoord. Ook was de wijkbeheerder aanwezig (Woonpartners) en ook hij werd bezocht voor vragen en andere kwesties.

Inmiddels was de “werktafel” van Oma’s appeltaarten bezet er waren er enkele dames direct begonnen met appels schillen en het in stukjes aan het snijden terwijl een andere dame begon met het deeg en de taartvormen te vullen met de appels.

Ondertussen zong Pierre zijn stem schor en liet hij daarna een meneer die ook een liedje wilde zingen zijn gang gaan. Opvallend had deze bewoner ook een mooie stem. Buiten in de tuin stonden Jibb+ en de Natuurtuin. Gerard Feyen van Jibb+ gaf een mevrouw aanwijzingen bij een bewegingsoefening met bal, onder het toeziend oog van een glimlachende wethouder Gaby van de Waardenburg, die net was gearriveerd. Dit feestje zou de hele middag duren en het was erg gezellig en ook nuttig.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

374 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *