Buurttuin Brandevoort wil definitieve locatie

Nieuwe (tijdelijke) locatie

De buurttuin heeft op 11 mei 2019 de eerste open dag gehouden op de nieuwe locatie tegenover het Carolus Borromeus College in Brandevoort. Opnieuw een tijdelijke locatie. De vrijwilligers van de buurttuin zijn blij met een nieuwe locatie. Het betekent wel dat ze, naast het jaarlijkse onderhoud aan de tuin, ook de werkzaamheden moeten doen om de tuin op te bouwen, zoals het gaas aanleggen om het terrein en het opbouwen van de kas. Verder is de onzekerheid over de locatie niet prettig. Ze weten niet hoe lang ze op deze locatie mogen blijven.

Er was een belofte gedaan aan de vrijwilligers van de buurttuin dat ze na hun verhuizing een definitieve locatie zouden krijgen. Dat is niet gebeurd. Het is aan de gemeente Helmond en Brainport smart district of de buurttuin een definitieve locatie kan krijgen. Het liefst wil de buurttuin een van de boerderijen als thuisbasis, waar ze bij de buurttuin plus een kinderboerderij en een theetuin kunnen vestigen, zodat ze kunnen bijdragen aan het verduurzamen en vergroenen van de wijk.

 

Buurttuin in aanbouw

De kruidentuin in de vorm van een “kruidenwiel” is bijna gereed. Komende week wordt de kas weer opgebouwd. Om de buurttuin extra aantrekkelijk te maken gaat de buurttuin een jeugdhoek maken met o.a. boter kaas en eieren spek en een hutje dat begroeid wordt met bijvoorbeeld tuinbonen. Er komt ook een blote voeten-pad, omdat daar de laatste tijd meer vraag naar is.

 

Vrijwilligers gezocht

De buurttuin heeft behoefte aan meer vrijwilligers. Vind je het leuk om te tuinieren, neem dan contact op met een van de vrijwilligers van de buurttuin.

312 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *