• DIOW OH ADAY6D9537 Carat Phileutonia
  • DIOW OH ADAY6D9520 Carat Phileutonia
  • DIOW OH ADAY6D9533 Carat Phileutonia

Het Helmondse publiek werd zondagmiddag tijdens het wekelijks Carat concert verrast met een middagvullend programma door Phileutonia. Waar normaliter drie muziekverenigingen hun opwachting maken, stond deze middag alleen Phileutonia op het podium.

Voor deze bijzondere gelegenheid waren alle geledingen van de Koninklijke Stadsharmonie aanwezig om een optreden te verzorgen, te beginnen met de jeugdige slagwerkers en het Pieporkest, gevolgd door het Philbee orkest waarna rond 15.00 uur dirigent Dirk van de Weijer het stokje overneemt met het Harmonieorkest. Er werd een zeer gevarieerd programma ten gehore gebracht, afgewisseld met enkele gastoptredens en een improvisatieworkshop waarbij alle aanwezige kinderen zelf muziek mogen maken. Ook de viervoeters en zeer jeugdige bezoekers genoten. De ganzen in de Warandevijver zwommen in formatie achter het podium door alsof zij extra elan aan de voorstelling wilde geven. En het overige publiek…dat vermaakte zich uitstekend.

Over Phileutonia & Friends

Met haar muzikale optreden wil Phileutonia & Friends niet alleen amuseren maar ook interesseren en enthousiasmeren. Al enkele jaren verzorgt de Koninklijke Stadsharmonie om deze reden muzieklessen op basisscholen. Leerlingen leren daarbij niet alleen over de instrumenten maar ze mogen die instrumenten ook uitproberen en aan het einde van de cursus verzorgen ze een echt optreden in het verenigingsgebouw aan de Kanaaldijk. Phileutonia hoopt op deze manier de jeugdigen enthousiast te maken voor de muziek want: muziek maken is leuk maar samen muziek maken, is nog veel leuker.

 

482 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *