• IMG_4903
  • Zanggroep New Balance (Nuenen) (2)
  • Slagwerkgroep Drums & Roses (Lottum) (11)

Vandaag werden de bezoekers van het Carat Paviljoen verwend met leuke optredens en drie totaal verschillende soorten muziek.

Het begon met het eerste optreden van de Helmondse Senioren Harmonie. Leuke muziek met hier en daar een lekker oud filmthema. Het bracht bij sommigen wel herinneringen naar boven. Afgewisseld door de zogenoemde luisterliedjes.

Na het optreden was het tijd voor zanggroep New Balance uit Nuenen. Lekkere liedjes in het gehoor en een goede dirigent, Peter van Raal en de eveneens getalenteerde pianiste Eline van Vroonhoven.

Zij brachten een vrolijk optreden met af en toe lekkere meezingliedjes van bijvoorbeeld Boudewijn de Groot. Maar het publiek wilde schijnbaar van de muziek en het lekkere zonnetje genieten, er was niemand die mee zong of neuriede.

Dat veranderde wel toen de laatste groep op kwam treden. En de naam deed al iets vermoeden. Het was een slagwerkgroep uit Lottum(Limburg) met de romantische naam Drums & Roses en bestond uit veelal jonge mensen.

De naam bleek afgeleid te zijn van de groep Guns and Roses al zou je dat niet zeggen. Tijdens het optreden bleek wel dat zij op een leuke manier optraden, tijdens de nummers verwisselden zij van plaats en instrument terwijl je er niets van merkte. Veel drumsolo’s dus. Maar alles heerlijk ritmisch. Zij lieten een deel sambamuziek horen en deze werd opeens afgebroken waarna ze weer doorgingen met Afrikaanse tempo’s en muziek.

Bij Drums & Roses is het motto dat het plezier van muziek maken bovenaan staat. Het was een en al ritme en vrolijke muziek. De groep komt uit Limburg en is opgericht in 2001.

En het publiek in het Carat paviljoen? Die waren eerst verbaasd over de muziek maar zaten al heel snel mee te wiegen op de maat en het ritme. Het was weer een leuke middag en de meeste mensen bleven met elkaar nog lang na kletsen onder genot van een lekker koel drankje…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

2,097 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *