Carat-Concerten zondag 20 augustus 2017

Op de zondagen tot en met eind september vinden er op het Carat-Paviljoen, in stadswandelpark de Warande, Carat-Concerten plaats. Diverse muziekstijlen passeren de revue, van jazz tot pop en van klassiek tot blaasmuziek. Tientallen muziekverenigingen verzorgen gedurende deze periode een gratis concert op het karakteristieke Carat-Paviljoen. Op alle concertdagen vinden drie optredens plaats, die elk ongeveer driekwartier duren. De vaste aanvangstijd is 12:00 uur en het programma is rond 15:00 uur afgelopen. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er in het park horecavoorzieningen en voldoende zitplaatsen aanwezig.


Programma zondag 20 augustus 2017:

  • 12.00 uur, Musikfreunde Zum Grunen Kranz (Geldrop e.o.)

In 1999 richtte oud dirigent Henk van Moorsel muziekvriendenclub ’t Gruupke op. In 2002, tijdens een muzikaal weekend in Rüdesheim am Rhein, werd besloten onder een nieuwe naam verder te gaan, namelijk: Musikfreunde “Zum grünen Kranz”. Deze naam is ontleend aan het hotel waar zij toen verbleven. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Egerländer/Böhmische muziek. Ze treden regelmatig op in de regio en daarbuiten.

Op 31 oktober 2001 werd het eerste najaarsconcert georganiseerd, waarna er nog vele zouden volgen. Al die jaren onder leiding van Henk van Moorsel. Inmiddels heeft Henk van Moorsel na 17 jaar besloten om de club te verlaten. Vanaf 1 november 2016 staat de club onder leiding van Tim Messerschmidt. Het orkest bestaat uit 16 enthousiaste muzikanten, die deze muziek een warm hart toedragen. Musikfreunde Zum Grunen Kranz heeft een fanclub, die inmiddels is uitgegroeid tot 150 leden. www.zumgrunenkranz.nl

 

  • 13.00 uur, Irish Koffie

Irish koffie is een enthousiast amateurkwartet, temeer omdat het woord amateur is afgeleid van ‘amor’. Met liefde voor Ierse muziek, de Ierse ballades en de stoere zeemansliedjes speelt en zingt Irish koffie een breed repertoire uit Ierland en Schotland.
Drunken sailor komt voorbij, maar ook meer gevoelige songs zoals Sonny’s dream. Omdat Ierland en ook Schotland altijd tegen de zee en voor een beetje welvaart hebben moeten knokken, zijn de Ierse en Schotse songs tekstueel veelzijdig en melodieus. Zanger Beer heeft een donkere Ierse stem en leeft zich uit in de songteksten. Wim op accordeon speelt met verve zowel vrolijkheid alsook gedragen zwaarte. Gitarist Willy is tevens back vocal, en geeft soms stem aan een vrolijk lied dat stoer Iers mag klinken. Lamber op drum en bodhran is back vocal en lardeert de songs met afgestemde percussie. Irish koffie drinkt tijdens de repetities in Uden uitsluitend koffie. De muzikanten komen uit Uden, Helmond en Schijndel.

  • 14.00 uur, Seniorenorkest Sonore

Sonore, opgericht op 1 september 1991, is een van de zeven muziekgezelschappen van de harmonie Pro Honore et Virtute en heeft inmiddels het 25 jarig bestaansjubileum gevierd. Het orkest wordt gevormd door een gezelschap van 25 muzikanten met als dirigent de heer Harrie Scheutjens.

Gestreefd wordt naar een evenwichtige samenstelling van muzikanten, waarbij het centraal staat dat een gevarieerd programma van muziekgenres gespeeld kan worden. Hierbij moet gedacht worden aan onder andere polka’s, walsen, marsmuziek en gezellige meezingers.

Naast de wekelijkse repetities verzorgt het orkest met enige regelmaat optredens, zo om en nabij de 20 concerten per jaar. Vaak beginnend met een Nieuwjaarsconcert en afsluitend met een Kerstconcert. In de tussenliggende periode staan op het programma diverse optredens gepland in verzorgingstehuizen in de regio, maar bijvoorbeeld ook o.a. in de muziekkiosk Carat in Helmond, de muziektuin te Beek en Donk en tijdens de Seniorenexpo in Veldhoven. http://www.phev.nl/sonore

1,739 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *