Carnaval vieren in Helmond

Carnaval in Helmond

Tijdens Carnaval zijn er diverse festiviteiten in Helmond. De grootste carnavalsoptocht trekt door het centrum van de stad. Er zijn ook optochten in Mierlo-Hout, Stiphout en Brouwhuis. Tijdens de optochten en bij andere festiviteiten zijn er wegen afgesloten. De gemeente roept weggebruikers op tijdens de carnavalsdagen extra alert te zijn en rekening te houden met grote wandelende groepen (met kinderen). De wegafsluitingen worden aangegeven met verkeersborden of begeleid door verkeersregelaars. Met de gebruikelijke gele borden worden de omleidingsroutes aangegeven. Let goed op de borden en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op, zodat Carnaval veilig kan verlopen.

Centrum:  

In het centrum van Helmond zijn een gedeelte van de Kanaaldijk Noord-West en een deel van de Steenweg afgesloten voor alle verkeer van zaterdag 25 februari 11.00 uur tot woensdag 1 maart 6.00 uur, behalve op maandag- en dinsdagochtend. Het verkeer wordt omgeleid via Eikendreef, Europaweg, Boerhaavelaan, Jan van Brabantlaan en Julianalaan. Tijdens de optocht in Helmond-Centrum zijn diverse straten afgesloten tussen 8.00 en 17.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via Eikendreef, Europaweg, Boerhaavelaan, Jan van Brabantlaan en Julianalaan.

Mierlo-Hout, Stiphout en Brouwhuis

Op zaterdag 25 februari van 11.30 tot 16.00 uur zijn in Mierlo-Hout de Houtse Parallelweg, Hoofdstraat, Slegersstraat (tussen Hoofdstraat en Sjef Remmenlaan) en de Kastanjehoutstraat afgesloten. In Stiphout zijn tussen 13.00 en 16.00 uur de Dorpsstraat (tussen Mr Strikstraat en Elsdonk), Meester Strikstraat, Wevestraat, Van Heijnsbergenstraat, en delen van Elsdonk en Kloosterstraat afgesloten. In Brouwhuis zijn op maandag 27 februari enkele straten afgesloten van 12.00 tot 16.30 uur.

Ook tijdens Carnaval is Helmond Fris Ook tijdens Carnaval geldt dat jongeren onder de 18 jaar geen alcohol mogen drinken. De gemeente voert tijdens Carnaval controles uit. Er kunnen zowel controles plaatsvinden in cafés als op straat. Als een jongere onder de 16 jaar wordt betrapt op alcohol drinken of op het in bezit hebben van alcohol op straat, kan hij of zij een boete krijgen van € 45,-. Voor 16- en 17-jarigen is de boete € 90,-. Blijf dus fris als je nog geen 18 bent.

Gemeentelijke kantoren gesloten tijdens Carnaval Tijdens Carnaval zijn de kantoren van de gemeente gesloten op maandag 27 en dinsdag 28 februari. Dit geldt ook voor de Stadswinkel. De gemeente is op deze twee dagen telefonisch niet bereikbaar. Omdat de Stadswinkel twee dagen langer gesloten is, kunt u op woensdagochtend 1 maart zonder afspraak binnen lopen voor geboorte- en overlijdensaangifte. Dit geldt alleen voor deze aangiften. Voor andere zaken, bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort of rijbewijs, moet u wel gewoon een afspraak maken. Tijdens de Carnavalsdagen kunt u een afspraak maken via www.helmond.nl. Melding doorgeven Wilt u tijdens Carnaval een melding doorgeven van bijvoorbeeld een gat in de weg, losliggende stoeptegels of kapotte straatverlichting, dan kan dat ook via www.helmond.nl. Telefonisch niet bereikbaar De gemeente is tijdens Carnaval telefonisch niet bereikbaar. Heeft u vragen over zorg en ondersteuning? Kijk dan op www.helmond.nl/zorgenondersteuning. Daar vindt u antwoord op veel gestelde vragen.antwoord op veel gestelde vragen.

weekkrant-de-loop-logo

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over ,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

1,395 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *