Cheque voor zeven Helmondse maatschappelijke doelen

Totaalbedrag van €34.800 uitgereikt tijdens Nieuwjaarsconcert van Rotaryclub Helmond

Het veertiende Nieuwjaarsconcert Helmond georganiseerd door Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft (Rotaryclub Helmond) was zondag 13 januari met bijna 600 gasten en sponsoren weer een groot succes.
Zeven Helmondse maatschappelijke organisaties ontvingen na afloop van het Nieuwjaarsconcert Helmond ieder een cheque.

Foto Boven: Uit handen van voorzitter de heer Gertjan Aarts van de stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft, ontvingen onderstaande vertegenwoordigers van de Helmondse maatschappelijke doelen hun cheques (Foto Vincent Knoops).

CoderDojo Helmond zet zich in om kennis en vaardigheden van jongeren te verbreden op ’t gebied van informatietechnologie en ontvangt € 6200,- voor aanschaf van duurzame materialen. Inloophuis De Cirkel ondersteunt patiënten en hun naasten in het omgaan met de ziekte kanker en gaat € 5000,- besteden aan de verbouwing van de zolder voor meer gespreks- en groepsruimtes. Stichting Ouders en Jeugdzorg bemiddelt in samenwerking tussen ouders en jeugdbeschermers; voor diverse apparatuur voor ICT, telefoon en presentatietechniek is nu € 6500,- beschikbaar. Nei Skoen richt zich op het creëren van nieuwe kansen voor mensen die kampen met tegenslagen en met beperkingen leven. Met de gift van € 5100,- schaft Nei Skoen ICT-apparatuur, software en opnameapparatuur aan. Ruilwinkel Humanitas Helmond ondersteunt mensen bij het leren omgaan met armoede en met leren opvoeden. Zij gaan € 5500,- gebruiken voor de Fietswerkplaats.

Als verrassing kregen Minorfeesten en Stadshobbycentrum Het Baken samen een cheque van € 3500,-. Dit geld gebruiken zij om een catwalk en een DJ-boot te maken ten behoeve van de organisatie van frisfeesten voor jeugd van 13 tot en met 17 jaar.

Ten slotte ontving ook Praktijkschool De Korenaer een verrassingscheque ter waarde van € 3000,- om 10 schoolfietsen mee aan te schaffen.

Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft, een initiatief van Rotaryclub Helmond, organiseerde in samenwerking met de gemeente Helmond, deze muzikale bijeenkomst voor de 14e keer.

Intercontinental Ensemble, een Amsterdams kamermuziek ensemble, speelde samen met Nomads, een Flamenco Ensemble, dit warm en Spaans getinte Nieuwjaarsconcert. In de sfeervolle “concertzaal’ / aula van het Helmondse ROC Ter AA traden ook Felipe Gallegos, tenor en Jessica Achten, flamenco-dans, op. Gezamenlijk voerden zij stukken uit van componisten als Isaac Albéniz, Agustin Lara, George Bizet, Joaquin Rodrigo en Luigi Boccherini. Daarnaast een improvisatiestuk door Jessica Achten, Carlos Ema en Arturo Ramón.

In haar speech benadrukte burgemeester Elly Blanksma – van den Heuvel het belang om samen bij te dragen aan een nog mooiere stad Helmond, waarin iedereen kan wonen, leven en zich prettig voelen. De maatschappelijke organisaties die vandaag een cheque ontvingen, dragen echt bij aan het toekomstperspectief van zoveel inwoners van Helmond.

Gertjan Aarts, voorzitter van Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft (Rotaryclub Helmond) benoemde de doelstellingen van dit bijzondere nieuwjaarsconcert. De stad Helmond biedt jaarlijks een uniek concert aan, ‘the place to be’ in Helmond bij het begin van het nieuwe jaar. Het is belangrijk om lokale maatschappelijke en culturele doelen financieel te ondersteunen. Dit concert maakt ontmoetingen tussen ondernemers, bestuurders en maatschappelijke instanties mogelijk.

520 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *