Op zaterdag 8 februari 2020 maakt het college van burgemeester, wethouders en raadsleden een wandeling langs de diverse projecten in Helmond West. Dit wijkbezoek is iedere 4 jaar. Ze startten om 10.00 uur vanaf wijkcentrum de Westwijzer en wandelen langs tal van verbeteringen in de wijk. De nieuwbouwprojecten, de 55+ woningen aan het Hertoghof, het speelveld aan de Rennen, het honden loslaatveld, de speeltuin aan het Markiesveld. Want Helmond West is een wijk waar druk wordt gewerkt aan de toekomst. Tijdens de renovaties van de oudere woningen is dubbel glas geplaatst en zonnepanelen liggen op de daken, de woningen zijn geïsoleerd. Ook zijn er veel nieuwe woningen gekomen, zelfs een heel blok nul-op-de-meter woningen. Helmond West is echt een wijk in ontwikkeling.

Tijdens de rondgang is ook gesproken over de projecten waar geld voor was uitgetrokken om ze te realiseren, maar de wijkraad heeft duidelijk gemaakt dat projecten die afgerond zijn, na afloop nog steeds geld kosten om ze op niveau te houden. Volgens Johan Verstappen, penningmeester wijkraad, was dit duidelijk voor het college en men heeft toegezegd dit te bespreken en te proberen hier geld voor te reserveren.

Na de rondgang door de wijk ging men terug naar de Westwijzer, waar een lunchbuffet klaarstond. Na afloop van de lunch hield Stefan Huizer, adviseur en ondersteuner van de wijkraad, een toespraak over de vernieuwingen die waren gerealiseerd in de wijk, maar ook over de plannen voor de toekomst. Over de diversiteit in de wijk, alle verschillende nationaliteiten die in de wijk wonen, dat het lastig is om al deze nationaliteiten bij elkaar te krijgen in het wijkcentrum. De wijkraad werkt er hard aan om dit toch voor elkaar te krijgen, door ook mensen met een andere nationaliteit in de wijkraad binnen te halen.

Hierna nam Harry van Dijk, wijk wethouder, de microfoon over en sprak namens het college een dankwoord uit voor de goede zorgen van de vrijwilligers van de Westwijzer, zoals het klaarzetten van de lunch en de heerlijke soep, zijn woorden, gemaakt door Peter Malfliet.

foto’s Regina Blok

125 totaal aantal vertoningen, 7 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *