Concert door het Seniorenkoor ”Sint Joachim” en “De Vrije Heerlijckheid”

Zondag 4 november van 14.00 tot 16.00 uur in de Gaviolizaal

Het Seniorenkoor ”Sint Joachim” Beek en Donk is op 15 juni 1969 opgericht als ouderenkoor, nu Seniorenkoor en bestaat dit jaar 49 jaar. Zij zingen graag meerstemmige liederen in verschillende talen. Ook hebben ze een aantal gezellige liederen in het programma opgenomen.

Regelmatig verzorgen zij concerten in onder andere het verzorgingshuizen, luisteren de kerstviering op van de KBO en gaan graag naar korendagen die samen met andere ouderenkoren worden georganiseerd. Naast het serieus repeteren vinden zij het elkaar ontmoeten en de gezelligheid erg belangrijk. De repetities op dinsdagmiddag worden zeer goed bezocht wat niet op de laatste plaats te danken is aan hun enthousiaste dirigent Wim Smits.

De Vrije Heerlijckheid uit Gemert is een enthousiaste groep van ruim 40 leden, waarvan de kern al heel veel jaren met elkaar zingt. De drijvende kracht hierachter is dirigente Jo Bouw, die met veel enthousiasme de wekelijkse repetities leidt. Zingen maakt iedereen blij, degene die zingt en degene die luistert, is haar motto. Goede muziek, goede sfeer, onderlinge verbondenheid zijn haar ingrediënten.

Beide koren bieden een heel gevarieerd repertoire, van klassieke luisterliederen tot hedendaagse moderne liederen in diverse talen. Beide koren worden op de piano begeleid door Jolanda Verhagen, waarbij de Vrije Heerlijckheid ook ondersteund wordt door een Combo.

Vooraf, in de pauze en na afloop kunt u genieten van onze Helmondse draaiorgels. De Gaviolizaal met monumenten en een stukje geschiedenis en cultuur in de cultuurstad Helmond heet u welkom. De toegang is gratis. Wel zien wij na afloop van het concert graag een vrijwillige bijdrage in onze donatiepijp.

Door de groei van het aantal bezoekers en activiteiten kunnen wij ook extra vrijwilligers, vooral voor de horeca gebruiken. Heeft u interesse om ook een stukje bij te dragen aan de Helmondse cultuur en monumenten neem dan contact op met de Stichting Draaiorgels Helmond. info@draaiorgelshelmond.nl of 06-39682404

De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a, 5701 SH Helmond. Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen van minimaal 10 personen ook mogelijk op afspraak.

Fotobron: Stichting Draaiorgels Helmond


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

731 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *