Concert Wereldmuziekkoor Makandra in Gavilolizaal

Zondag 9 december van 14.00 tot 16.00 uur, bij Stichting Draaiorgels 

Wereldmuziekkoor “Makandra”, het Surinaamse woord voor samen, is een gemengd koor uit Deurne en bestaat sinds 1998. Zij zingen vier- tot zes stemmige liedjes in wel 10 talen van diverse culturen. Naast de ritmische Afrikaanse muziek zingen zij een diversiteit zoals nummers in het ingetogen Chinees, swingend Surinaams, melancholisch van de Molukken, opzwepend Latijns-Amerikaans en een paar verrassende kerstliedjes. Dit altijd zonder bladmuziek, maar met beweging en uitdrukking geven zij betekenis aan de inhoud van het lied.

Vanaf 2009 staat Makandra onder de muzikale leiding van Celinda Scheepers. Het koor bestaat uit een veertigtal enthousiaste leden, die meer brengen dan meerstemmige zang. Ook accordeon, percussie-, snaar- en fluitinstrumenten worden bij het uitgebreide repertoire als muzikale omlijsting ingezet.
Wereldmuziekkoor Makandra neemt u tussen de prachtige draaiorgels in de Gaviolizaal graag mee op haar muzikale reis rond de wereld.

Bezoek ook nog tot en met 6 januari de Kerstgroepenexpositie en neem een kijkje bij de Accordeoncollectie van Arie Willems

De toegang is gratis. Na afloop van het concert is een vrijwillige bijdrage in de donatiepijp weer welkom. Natuurlijk bent u ook vooraf reeds welkom om te genieten van de museale draaiorgels. Door de groei van het aantal bezoekers en activiteiten zijn extra vrijwilligers, vooral voor de horeca gebruiken welkom. Heeft u interesse om ook een stukje bij te dragen aan de Helmondse cultuur en monumenten neem dan contact op met de Stichting Draaiorgels Helmond, info@draaiorgelshelmond.nl of 06-39682404. De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a. Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen van minimaal 10 personen ook mogelijk op afspraak.

Foto Bron: Stichting Draaiorgels Helmond


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

643 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *