Contactgroep voor ouders met een beperking van wie één of meerdere kinderen niet meer thuis wonen en die ondersteuning krijgen vanuit ORO

Op maandagavond 19 juni 19.30-20.30 uur is er een informatieavond voor geïnteresseerde met eventueel begeleider. Op deze avond wordt er informatie geven over het doel van de zelfhulpgroep en wordt er met elkaar al even gesproken over de verwachting en ideeën die men heeft.
De contactgroep is voor vaders en/of moeders (en grootouders) van een kind dat niet meer thuis woont. Dit kan erg moeilijk zijn voor ouders, grootouders en kinderen. Je loopt tegen veel problemen aan.
Een uithuisplaatsing kan verschillende gevoelens oproepen. Soms twijfel je aan jezelf, ben je opgelucht, boos of teleurgesteld. Als ouders kun je er behoefte aan hebben om andere ouders te ontmoeten, om ervaringen uit te wisselen en herkenning te vinden bij elkaar. Praten over deze ingrijpende gebeurtenis kan helpen. Dit geldt ook voor grootouders.
Het is fijn om te merken dat je niet de enige bent die moeite heeft met een uithuisplaatsing en dat je desondanks je kind niet thuis woont toch een goede ouder kunt zijn!
 Die behoefte hebben aan het delen van ervaringen en steun zoeken bij lotgenoten, je bent niet alleen
 Die samen met anderen aan de hand van thema’s of (creatieve) spelvormen op zoek gaan naar eigen krachten en kwaliteiten
 Die tips en ideeën met elkaar willen delen uitwisselen.
 Die samen kaarten of wat anders willen maken voor hun kind of kleinkind
 Die een stukje ontmoeting, ontspanning en gezelligheid zoeken

Deze contactgroep en bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting ORO en Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant.
Voor meer informatie en/of aanmelding voor de informatiebijeenkomst kunt u contact opnemen met:
ORO Leerplein, tel: 0492-530053 of via e-mail leerplein@oro.nl of met
Zelfhulp Netwerk, tel: 040-2118328 of via e-mail helmond@zelfhulpnetwerk.nl

zelfhulp

1,354 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *