Vanavond 20 september start de derde ronde van de expositie ‘Oude mensen waren jonge mensen toen jonge mensen nog geen mensen waren’ van Helmonder van het jaar Tommie Niessen en Stadskunstenaar Tahné Kleijn. Dit gebeurt op een bijzondere wijze voorafgaand aan de voorstelling Zuidwal van leerlingen van het Dr. Knippenbergcollege om 19.45 uur in Het Speelhuis in Helmond.

In het kader van 75 jaar bevrijding is een nieuw verhaal aan de expositie toegevoegd van mevrouw Riek van Erp-Merkx. Zij vertelt over wat de bevrijding destijds voor haar betekende. Net als in de eerste twee delen bestaat de expo uit een verhaal én een prachtig fotoportret, maar deze keer ook een voordracht in de vorm van ‘Spoken Word’ door Carmen Verduyn. “Een vorm waarvan wij denken dat deze aansluit bij de belevingswereld van jongeren”, aldus Kim van Uden van Lang leve cultuur. “We hopen jongeren te inspireren om in contact te komen met oudere mensen. Naar hun verhalen te luisteren en hier een eigen vorm voor te kiezen: een fotoportret, Spoken Word of misschien wel in een lied of rap.”

“Ook hopen we de jongeren én hun ouders te motiveren om samen met een oudere stadsgenoot eens naar een voorstelling te gaan. Hiervoor kunnen zij zich als ‘cultuurmaatje’ aanmelden bij Lang Leve Cultuur. In Helmond zijn er veel (oude) mensen die het heel fijn vinden om met iemand iets leuks te doen. Kijk alleen maar eens op www.helmondvoorelkaar.nl hoeveel mensen op zoek zijn naar gezelschap of een maatje om samen iets mee te ondernemen.“

De expo is de komende 28 dagen te bekijken in Het Speelhuis, van waaruit deze stukje bij beetje verder groeit. Na het nieuwe verhaal over mevrouw Van Erp-Merkx, volgen verhalen en fotoportretten van bewoners van de Pannehoeve; de afgelopen 28 dagen stond de expositie daar in Buurtcafé Oma’s Appelfabriek opgesteld. De volgende reeks verhalen en portretten gaan scholieren maken in het kader van We Are In Charge.

Tommie & Tahné

Tommie en Tahné zijn samengebracht door Lang Leve Cultuur: een programma vanuit de vijf grote
cultuurinstellingen van Helmond. Met dit project willen zij jongeren uitdagen zelf in gesprek te gaan met ouderen. Zij willen laten zien hoe de ouderen daarvan opleven, maar ook wat je als jongeren allemaal nog kan leren. Ze hebben aansluiting gezocht met o.a. De Zorgboog en LEVgroep om samen nog meer oude en jonge mensen met elkaar te verbinden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Tahné Kleijn via info@tahnekleijn.com of telefoon 06 28 42 53 85
Kim van Uden www.langleve-cultuur.nl, info@langleve-cultuur.nl of telefoon 06 20 36 31 10.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook:  Helmond-Ditisonzewijk
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

183 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *