In het centrum van Helmond. werd zondag weer een Custom Car Show georganiseerd  Het is een evenement dat elk jaar behoorlijk goed bezocht wordt. Ook nu weer lekker weer, gezellig klinkende muziek en natuurlijk de geuren van lekker vlees. Het podium bij Lokaal 42 was een “place To be”. Vooral de mensen die er ronddwaalden waren al het bekijken waard. Je waande je weer in die goede oude tijd; de Rock-‘n-Roll, de kleding en vooral de attributen op de marktkramen waren de moeite waard als “hebbedingetjes”.

Oude reclameborden, de ringen, riemen en t-shirts met de meest indrukwekkende teksten en tekeningen. Allemaal zag het er erg ruig uit  en dat herinnerde aan vroeger. Aan beide kanten van de Markt stonden de mooiste wagens en motoren uitgestald, vaak met ruige onderdelen of stoer uiterlijk en ook soms met de felste kleuren; fel geel, oranje of soms legergroen en mat zwart. Ook de motoren trokken veel bekijks. Een blinkende zwarte motor met een bijbehorende aanhanger, motoren met hoge sturen en brede zadels. Zowel van de motoren als van de auto’s hoorde je geronk, geratel en gezoem.

Op het podium trad het trio Hi-Tombs op met onvervalste Rockabilly klanken en muziek. Het publiek deinde ook regelmatig mee met de ritmische klanken en hier en daar waren er zelfs onvervalste rockers aan het dansen. Er waren nog nooit zo veel tatoeages te zien maar dat hoort er bij. Fotografen deden hun best om de mooiste plaatjes te schieten. Het tijdsverschil werd mooi geaccentueerd.

Vanzelfsprekend waren de terrassen over de hele Markt overvol. Voor de kinderen was er ook wel wat te doen. Terwijl de ouders genoten van de muziek, de uitgestalde motoren en auto’s konden de kinderen zich vermaken met een rodeostier of gewoon op het grote springkussen. En bij de schmink was het echt een drukte van belang; waarschijnlijk door de schminkjuffrouw die zichzelf ook onder handen had genomen met de schmink. Het was een mooi gezicht als de kinderen uit de stoel kwamen: prinsessengezichtjes, dierensnoetjes en hier en daar een monstertje, het was allemaal mogelijk.

Mister Dollar and his one-man band

In het laatste uur kwam er een bijzondere figuur naar het podium: een grote forse man met een grote tatoeage van het dollarteken in zijn nek. Hij had enkele zware koffers bij zich waar instrumenten inzaten die hij op zijn gemak installeerde op het podium. Hij was de laatste artiest. Maar toen hij de instrumenten uitpakte, werd er hier en daar ietwat gegrinnikt. Twee vrij forse versterkers kwamen uit de koffer die sprekend leken op de instrumenten van de 50- en 60-er jaren. Vooral toen de grote trom erbij werd gezet en  een enkele kleine trommel, die sprekend echt uit het verleden leken te komen. Hij had een ronde boerenpet op die hetzelfde leek als de tuinbroek die de boeren vroeger droegen. Maar het hoorde  er allemaal bij. Zijn naam was op de grote trom gedrukt: Mister Dollar and his one-man band.  Maar toen hij na het stemmen begon bleek hij een ware sensatie en de naam one-man werd meteen duidelijk. Hij speelde alles zelf. De trom, de gitaren en zelfs de mondharmonica die hij bespeelde tijdens zijn optreden. Het publiek ging uit haar dak en alles wat hij zong en bespeelde, bezorgde de aanwezigen rillingen. Wat een artiest. Maar helaas, aan alle mooie momenten komt een eind en dus ook aan zijn optreden. Iedereen bleef nog lang hangen aan de statafels en aan de tap, vooral door het lekkere weer en de gezelligheid.

Ook dit evenement mag meer dan geslaagd genoemd worden. En de verwachtingen gaan dus weer naar volgend jaar als er weer zo’n geweldig evenement georganiseerd wordt. Het was in ieder geval zeker de moeite waard geweest hier naar  toe te komen…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

1,751 totaal aantal vertoningen, 10 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *