In het zuiden van Mierlo-Hout ligt sinds 2003 “Rotonde de Barrier”. Een prachtige entree van de wijk Mierlo-Hout, compleet ingericht met liegbanken waar je met anderen heerlijk 1 op 1 kunt gaan zitten jokken en tegelijkertijd op de hoogte blijft van de laatste moppen of roddels.

De grote verkeersrotonde wordt sinds jaar en dag omringd door vijf grote vlaggenmasten met bovenaan in top, respectievelijk de Europese, de Nederlandse, de Brabantse, de Helmondse en natuurlijk de vlag met het beeldmerk van Mierlo-Hout. Maar voor speciale gelegenheden is er ook ruimte voor het beeldmerk van andere verenigingen. Denk bv. aan ´t Gilde St. Antonius Abt, stichting Herdenkingsmonument, RKSV Mierlo-Hout 100 jaar, de Zonnebloem en daarbij nog eens diverse andere verenigingen die tijdens de collecteweken aandacht vragen voor het goede doel.

Start van het carnavalsseizoen

Maar…eenmaal per jaar als het carnavalsfeest heel erg dichtbij gaat komen en de prinsen van de CV de Houtse Kluppels CV ’t Barrieke allang bekend zijn wordt in de masten plaatsgemaakt voor de vlaggen van de Mierlo-Houtse carnavalsverenigingen, met dit jaar een bijzondere verrassing voor carnavalsvereniging De Kwietkedieten: een speciaal voor hen ontworpen vlag, geschonken door CV ‘t Barrierke met medewerking van Mario Coolen. De speciaal voor hen ontworpen vlag werd door prins Cor d’n Derde van de Kwietkedieten in samenwerking met prins Jos van CV ‘t Barrierke onthuld in het bijzijn van de bevriende carnavalsverenigingen De Houtse Kluppels en De Brandeliers.

Nadat deze vlag, die een swingende seniorenprins uitbeeldt, was gehesen werden de andere vlaggen gehesen en kreeg het hele gezelschap door Femma van Poppel van slijterij ’t Pijpke een lekker drankje aangeboden en werd er getoost. Met deze traditie wordt in de komende weken aan iedereen die rond de Barrier cirkelt, kenbaar gemaakt dat Carnaval in Mierlo-Hout feestelijk is “ingehesen”

Het programma werd op professionele wijze aan elkaar gepraat door oud-prins René van ’t Barrierke die na afloop nog eens de aanwezige carnavalsverenigingen bedankte en speciale dank uitte aan Femma van Poppel en Mario Coolen voor hun bijdragen. Zij kregen beiden een onderscheiding van CV ’t Barrierke omgehangen.

Het team van Ditisonzewijk was aanwezig en maakte een livestream en binnenkort kunt u een filmpje bekijken van de onthulling.

Foto’s Anja Donkers

1,132 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *