Wij konden onze ogen niet geloven bij het zien van de bizarre beelden van een brommerrijder, die afgelopen vrijdagvond 8 september dwars door de gesloten spoorbomen bij overweg in Helmond heen reed. Hoe dom kun je zijn? ProRail doet aangifte.

De brommerrijder bracht met zijn actie niet alleen zijn/haar eigen leven in gevaar, maar daarbij ook het treinverkeer. Voornamelijk omdat hij de afgebroken spoorboom op het spoor heeft laten liggen, waardoor het spoor flink kan worden beschadigd of zelfs een trein kan ontsporen. ProRail doet aangifte tegen de brommerrijder.

Tim van Railcam voorkomt erger

Op de betreffende overweg staat 24/7 een webcam van Railcam(link is external) gericht. Hier wordt hobbymatig gebruik van gemaakt door veel treinspotters. Afgelopen vrijdagavond hoorde Tim (29) van Railcam een hard geluid vanuit zijn huis. Het bleek de brommerrijder te zijn die tegen de spoorboom aanreed. Tim twijfelde geen moment, rende naar het spoor, en haalde de afgebroken spoorboom van het spoor. Maar goed ook, want als dit niet was gebeurd, had de spoorboom onder een goederentrein gekomen. ProRail heeft inmiddels contact gehad met de held en bedankt hem voor zijn goede daad!

Onacceptabel gedrag

Het had slechter af kunnen lopen in Helmond. ProRail accepteert gevaarlijk gedrag bij overwegen niet. Met roekeloos gedrag brengen weggebruikers het treinverkeer, reizigers en omstanders in gevaar. Met het doen van aangifte wil ProRail een duidelijk signaal afgeven, dat dergelijk gedrag onacceptabel is.

Doe niet dom en let op bij overwegen

ProRail neemt jaarlijks maatregelen om de veiligheid op overwegen te verbeteren. Dat blijft noodzakelijk aangezien er nog ieder jaar op overwegen dodelijke aanrijdingen plaatsvinden. Omdat gedrag van weggebruikers hierbij een grote rol speelt, voert ProRail jaarlijks campagnes. We kunnen het dan ook niet vaak genoeg zeggen: let altijd op bij overwegen! Zo meld Prorail

Meer-Mierlo-Hout-digitaal-wijk-nieuws:
www.mierlo-hout.ditisonzewijk.nl
Facebook: Mierlo-Hout
Twitter @MierloHout_nu
Google+  Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

4,188 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *