• Unity eight-diow-hch (12)
  • Unity eight-diow-hch (6)
  • Unity eight-diow-hch (7)

We horen regelmatig nieuwtjes over dansstudio’s in Helmond. Nu bedoel ik niet het stijldansen maar de plaatsen waar de jeugd graag naar toe gaat als zij het moderne dansen willen leren zoals hiphop en streetdance. Neem bijvoorbeeld de Hoomrun Dance Studio (HDS) in Mierlo-hout of de DéDé dansschool. Je hoort wat minder van de Sportschool en dansschool Unity-Eight die in de Evertsenstraat is gevestigd. Daar wilde ik wat meer van horen en bracht er een bezoekje. Ik had gehoord dat zij dansers hadden die goede prijzen hebben gehaald bij de Nederlandse kampioenschappen. Hier volgt een kort verslag.

Bij binnenkomst werd ik welkom geheten door de eigenaresse Lisette van der Meulen en de dansleraar Martijn Verschuren. Ook werd ik meteen voorgesteld aan de twee jeugdige assistenten/coaches Grace, Vic (de derde trainster/coach Ressy was helaas niet aanwezig).

Unity-Eight is een combinatie van twee “sporten”, namelijk de sportschool en de dansstudio. De sportschool is aan de dansschool gebouwd, alleen de dansruimten zijn zowel gevestigd op de eerste verdieping  als de begane grond. Lisette vertelde mij in het kort dat de dansschool al langer dan acht jaar bestaat en door de jaren heen heel veel prijzen had gewonnen. De dansers dansen regelmatig in het buitenland op toernooien en wedstrijden. Er zijn  dansgroepen bij Unity-Eight met  mooie namen: Solit roots, Early Alliance, Young and Fresh en New Born Crew. De jeugd kan al beginnen met dansen vanaf hun zesde jaar en de meesten zijn er al een geruime tijd aan het dansen. Vandaar de prijzenkamer op de eerste verdieping (ik heb regelmatig al prijzenkasten gezien die vol staan met prijzen maar bij deze wist ik niet wat ik zag. Indrukwekkend). Het succes wat zij behalen tijdens de wedstrijden, hebben zij aan de trainer/coaches te danken. Maar ook Theo Dragt van de stichting Soneo, die de wedstrijden in het buitenland verzorgt heeft hieraan bijgedragen. Elk verblijf in het buitenland is altijd tot in de puntjes verzorgd.

Vandaag, op 3 november kwam wethouder Cathelijne Dortmans de dansers een hart onder de riem steken door hen te feliciteren en succes te wensen met de toekomstige wedstrijden. Het was een drukte van belang. Veel ouders, oma’s en opa’s waren bij deze happening.

Ook had ik een gesprekje met Max Wismans, een danser van 10 jaar oud en al 4 jaar bij Unity-eight danst. Ook hij behoorde tot de NK winnaars en hij vertelde mij over zijn grote wens om een keer mee te doen met ‘Holland got talent’ en ook zou hij nog een keer willen dansen op de Europese kampioenschappen. Hij vindt het hiphop dansen en de streetdance helemaal het einde. “En…”, voegde hij er nog eens lachend aan toe, “dat gaat mij lukken ook !”

Als men iets meer wil weten over Unity-Eight kan men de website bezoeken. www.unityeight.nl Daar vindt men alles wat men weten wil…

Hierbij wil ik Lisette en Martijn bedanken voor de gastvrijheid en ik kom zeker een keer terug.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer


1,018 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 1 reacties

  1. Mike Besters Reply

    Alleen een beetje jammer dat de info in het stuk helaas niet klopt. De dansschool bestaat al veel langer dan 8 jaar en er wordt ook op de begane grond gedanst ipv alleen op de 1e verdieping. er zijn veel meee teams dan de genoemde 4(zoals vermeld zijn er volgens jullie maar 4) en 2 namen van de teams klopt compleet niet. Sonic roots moet zijn solit roots en early lions moet zijn early alliance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *