Dansstudio Kunstkwartier presenteert korte dansfilm ‘Dark Thoughts’

De talentklas dans van Kunstkwartier Helmond presenteert op 21 november 2018 om 20.00 uur in Zaal Scala aan de Steenweg 17 in Helmond een korte dansfilm. De film  gaat over depressiegedachten en zelfmoord. Het stuk ‘Dark Thoughts’ is gedanst door elf danseressen.

 Bedenker en choreograaf Luciënne Lambermont is anderhalf jaar geleden begonnen met dit project. Het is een stuk dat dansant verbeeld hoe het is om zwarte gedachtes te hebben. Gedachtes over zelfmoord is een terugkerend onderwerp. Samen met haar danseressen van de talentklas ging ze dit project aan. De danseressen zijn tussen de 14 en 20 jaar oud, een leeftijd waarbij dit soort onderwerpen een grote rol spelen.

De film is bedoeld om impact te maken, gesprekken te openen, mensen aan het denken te zetten en voorlichting te geven. Door de gekozen leeftijd en de thematiek wordt een groot bereik verwacht. ‘Ik ben trots dat het stuk er uiteindelijk zo uit is gaan zien, alle meiden hebben zich zo in weten te leven in de verschillende rollen. Mochten we met de dansfilm voorlichtingsactiviteiten gaan doen, dan lijkt het me heel gaaf een aantal stukken uit de dans te kunnen gebruiken. Zo kun je echt voelen hoe het is.’ Aldus Luciënne Lambermont. Het stuk is eindelijk af en dat wordt groots gepresenteerd.

De entree van de presentatie is kosteloos. Iedereen is van harte welkom.

De groep danseressen met choreograaf. Sharon van de Laar, Kiki Knoops, Simone Kok, Lysanne van de Kimmenade, Maxime Horsting, Maartje van Houwelingen, Pleun Heemstra, Lucienne Lambermont, Sanne Brouwers, Pien Sijmens, Isabel Schatorjé.

De groep danseressen met choreograaf.
Sharon van de Laar, Kiki Knoops, Simone Kok, Lysanne van de Kimmenade, Maxime Horsting, Maartje van Houwelingen, Pleun Heemstra, Lucienne Lambermont, Sanne Brouwers, Pien Sijmens, Isabel Schatorjé.

Foto door: Lesley Vorstenbosch.

1,340 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *