Zoals traditioneel op de woensdag voor aanvang van de carnaval werd het Daupfist van C.V. de Houtse Kluppels gehouden. Er hadden zich twintig Hoogheden van twintig carnavalsverenigingen aangemeld. De stemming zat er vanaf het begin al goed in. Pestauwer Petrus en misdienaars Jacobinus en Adrianus hebben de “plechtigheid” geleid. Prins Max van C.V. de Houtse Kluppels mocht het spits afbijten. Hierna volgden de Hoogheden en Prinsen van de andere verenigingen. De dopers Tobiacos en Leonios  tilden de Prinsen ondersteboven in de doopemmers.

Carnavalsvereniging de Heipoort moest helaas verstek laten gaan bij het Daupfist. De vrouw van Prins Don Dion I was woensdagochtend zwaar gewond geraakt bij een ongeluk op de Mierloseweg in Helmond. Ze kwam met haar fiets onder een vrachtwagen terecht.  Ze ligt in Tilburg in het ziekenhuis. Alle Helmondse carnavalsverenigingen wensen de jubilerende vereniging (66 jaar) en Prins Don Dion I heel veel sterkte.


Meer-Mierlo-Hout-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website: www.mierlo-hout.ditisonzewijk.nl
Facebook: Mierlo-Hout
Twitter @MierloHout_nu
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

870 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *