Op woensdag 25 september vond weer de 10 x 10 Challence voor ouderen plaats.

Bij de kiosk op de Markt was het weer gezellig druk. Even voor tien uur had Gerard Feijen met enkele Jibb+ medewerkers en buurtsportcoaches het podium ingericht en de geluidsinstallatie geplaatst. Het was dit jaar de tweede editie van de challence en vorig jaar kwamen er bijna honderd mensen op dit sportieve evenement af.

Men was benieuwd hoe veel sportievelingen er dit jaar zouden zijn. Ook de oud-hockeyinternational en tevens Jibb+ sportambassadeur Fieke Boekhorst was aanwezig. Omstreeks tien uur was het al aardig druk bij de kiosk. Nieuwsgierige mensen bleven staan kijken naar wat er komen zou en wat er gebeuren ging. Precies om vijf over tien heette Gerard iedereen welkom en  nodigde  hij allen uit een bidon te pakken omdat die gebruikt zal worden tijdens de challence. Ook nodigde hij iedereen uit om na afloop een kop koffie komen te drinken bij restaurant Zien.

Vanaf het begin van de oefeningen overhandigde Fieke Boekhorst al enthousiast iedereen, die stond te kijken langs de kant, een bidon en trok hen mee  naar de plaats waar iedereen stond te puffen en te kreunen want de oefeningen waren voor sommige deelnemers en deelneemsters best wel heftig. Zelfs een meneer in rollator liet zich verleiden tot de oefeningen en ook hij had er al flink zin in. Ook kreeg Fieke hulp van een knulletje dat alles wel leuk vond.

Na een klein half uurtje vonden Gerard en zijn assistentes het welletjes en werden de oefeningen wat rustiger. Iedereen werd bedankt en herinnerd dat ze koffie moesten komen drinken. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd en na een half uur was de kiosk weer leeg en verlaten. Bij telling bleken er dit jaar ruim 75 deelnemers aanwezig te zijn geweest. We zijn nu al benieuwd naar volgend jaar!

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

568 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *