• nl-doet-monument-jorisschool-diow-hans-choufoer (31)
  • nl-doet-monument-jorisschool-diow-hans-choufoer (11)
  • nl-doet-monument-jorisschool-diow-hans-choufoer (21)

Vrijdag 9 en zaterdag 10 maart ging Nederland weer aan de slag voor NL doet. Scholen, verenigingen en alle andere vrijwilligers staken hun handen weer uit de mouwen om maar zoveel mogelijk klusjes en karweitjes te doen.

Zo ook in Helmond. In de Penningstraat waren leerlingen van de Kempel bezig met kruiwagens compost te scheppen die weer door andere vrijwilligers weggebracht werden naar adresjes waarvan de tuintjes opgeknapt moesten worden. Het motto: tegel eruit en groen erin hield veel vrijwilligers bezig om de tuintjes maar zo mooi mogelijk te maken.

Herdenkingsmonument
Maar ook in Mierlo-Hout werd er flink gewerkt. De leerlingen uit groep 8 van de Sint Jorisschool kwamen in een lange rij aangelopen bij het Herdenkingsmonument dat gelegen is bij de overweg op de Houtse Parallelweg. Tijd om daar de jaarlijkse voorjaarsschoonmaakbeurt te verwezenlijken. De vlaggenmasten werden naar beneden gehaald en geschrobd totdat ze weer hagelwit oogden, de infoborden en foto’s op het monument werden gewassen en zelfs de portretten van de oorlogsslachtoffers kregen een poetsbeurt.
Sinds vorig jaar staat in de Slegersstraat naast de Luciabegraafplaats een klein monumentje op de plek waar in 1944 een tijdelijke begraafplaats was ingericht voor 3 gesneuvelde Engelse soldaten en ook daar gingen enkele leerlingen met bestuurslid Harrie naar toe om alles weer piekfijn in orde te brengen.

Kortom, precies zoals het zo mooi verliep in de voorgaande jaren bij de andere scholen die het herdenkingsmonument een jaar lang hebben geadopteerd zat ook de stemming bij de Jorisschool er wederom goed in. Het weer zat mee en enkele bestuursleden van de stichting HMMH waren dik tevreden.

Toen alles een beetje was opgeruimd kregen de leerlingen wat te drinken en werden getrakteerd op iets lekkers erbij.
Tot besluit van deze ochtend en als dank voor een jaar lang goede zorgen tijdens de adoptie van het monument door de Jorisschool kreeg juffrouw Arja uit handen van de voorzitter een oorkonde uitgereikt. Ook op deze markante plek in Mierlo-Hout was alles weer mooi schoon en zuiver voor de komende herdenkingen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

2,123 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *