Definitief akkoord over nieuw onderkomen Helmond Sport

De gemeenteraad van Helmond heeft vanavond ingestemd met de komst van een nieuw te bouwen Sport-en (be)leefcampus op De Braak. Daarmee is er definitief duidelijkheid gekomen omtrent een nieuw stadion. “Wij zijn enorm verheugd dat er, na een positief voortraject met het college en de commissie en de OMO Scholengroep, vanavond definitief is besloten dat de plannen doorgang vinden”, aldus Philippe van Esch, voorzitter van Helmond Sport.

Blik op de toekomst

Door het besluit kan Helmond Sport de blik vooruit richten. Ook Marcel van den Bunder, algemeen directeur van Helmond Sport, is blij met het besluit: “Als gebruiker van het stadion zijn we blij dat de toekomst er rooskleurig uitziet. Het is nu zaak om een strategische kalender op te gaan zetten, waarbij alle gebruikers van het stadion met elkaar gaan zitten ter invulling van de plannen.”

Start jeugdopleiding
Vooruitlopend op het nieuwe stadion gaat Helmond Sport vanaf het seizoen 2018-2019 starten met een zelfstandige jeugdopleiding. “Gezondheid, onderwijs, topsport en breedtesport zijn de pijlers van de Sport- en (be)leefcampus.  Onder die pijlers gaan wij per 1 juli 2018 starten met onze eigen jeugdopleiding. Daarbij is de samenwerking met de amateurverenigingen op De Braak en de OMO Scholengroep enorm belangrijk. Topsport en opleiding zijn een unieke combinatie. Dat we beide straks aan kunnen bieden op dezelfde plek is fantastisch.”, besluit Van den Bunder. Aan de gedetailleerde invulling van de jeugdopleiding wordt op dit moment hard gewerkt.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

2,421 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *