Interactieve voorstelling over dementie in Bibliotheek Helmond

Namens gemeente en bibliotheek nodigen wij u uit voor de wervelende interactieve voorstelling ‘De Alzheimers’ door Stella Braam op dinsdag 19 september om 20.00 uur in de bibliotheek Helmond, Watermolenwal 11 in Helmond.

Afbeeldingsresultaat voor alzheimer cafe

Stella Braam is onderzoeksjournalist en de auteur van het boek ‘Ík heb Alzheimer – het verhaal van mijn vader in deze tijd’.

Onder het motto ‘Met goede ‘reisleiders’ aan je zijde hoeft dementie geen ramp te zijn’, wordt u meegenomen op reis. ‘Heb ik Alzheimer?’, vroeg Stella’s vader René van Neer zich vaak vertwijfeld af. ‘Helemaal vergeten!’. Op de gesloten afdeling in het verpleeghuis ging de oud-psycholoog op zoek naar de nooduitgang, want ‘hij moest college geven’. Hoe ziet je leven eruit als je hulpbehoevend bent? Dat maakt de voorstelling op humoristische wijze duidelijk. En hoe de mantelzorger soms tot wanhoop wordt gedreven, maar meestal toch een uitweg vindt (waar wel wat creativiteit bij komt kijken). Daarna is het publiek aan zet, met vragen en discussie.

Voorafgaand aan deze voorstelling zal wethouder van der Zanden van de Gemeente Helmond om 19.00 uur de aftrap geven voor een dementievriendelijke bibliotheek Helmond en de lancering van de briefkaartenactie ‘Het beste idee voor…’. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan de expositie Tijdloos . Ook hiervoor bent u van harte uitgenodigd.

Meer informatie over het programma van deze avond vindt u in bijgevoegde bijlage.

Aanmelden kan bij de bibliotheek via deze link .

Of telefonisch: 0492 522 220

Het belooft een bijzondere bijeenkomst te worden waarbij we u graag ontmoeten.

Uitnodiging voor bijeenkomst dementie 19 september

2,232 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *