Dienstapotheek Elkerliek in zomer ‘s nachts gesloten

De dienstapotheek van het Elkerliek ziekenhuis is deze zomer van 1 juli tot en met

30 september tussen 23.00 en 07.00 uur gesloten. Deze nachtelijke sluiting betekent dat klanten voor spoedmedicatie in deze periode naar een andere dienstapotheek moeten uitwijken. In veel gevallen is de Centrale Dienstapotheek Eindhoven, bij het Catharinaziekenhuis, de dichtsbijzijnde. Voor wie verder van het Elkerliek in Helmond vandaan woont, zijn de dienstapotheken in Weert, Venlo of Uden mogelijk een goed alternatief. De (dienst)apotheek van het Elkerliek blijft overdag gewoon 7 dagen per week van 07.00 tot 23.00 uur geopend.

 

Patiënten die ’s nachts via de Huisartsenpost geholpen worden en met spoed medicatie nodig hebben, worden daarvoor doorverwezen naar de dichtstbijzijnde dienstapotheek.

In het geval dat iemand thuis met spoed ’s nachts op voorschrift van een arts medicatie nodig heeft en dit op geen enkele wijze zelf kan halen, kan een taxi ingezet worden die de medicatie thuis bezorgd.

 

Tot deze tijdelijke nachtsluiting van de dienstapotheek is besloten omdat er onvoldoende gekwalificeerd personeel is dat in de nacht ingezet kan worden. Omdat in de praktijk heel weinig een beroep op de dienstapotheek gedaan wordt, kunnen de zomermaanden verantwoord gebruikt worden om de personele bezetting aan te vullen.

 

Alternatieve dienstapotheken voor spoedmedicatie

’s nachts

Adres Plaats Afstand v.a. Elkerliek naar andere dienstapotheek            Rijtijd v.a. Elkerliek naar andere dienstapotheek
Centrale Dienstapotheek Eindhoven Michelangelolaan 2 Eindhoven 15 km. 17 min.
Regioapotheek Bernhoven Nistelrodeseweg 10 Uden 32 km. 32 min.
Centrale Dienstapotheek Weert e.o. Vogelsbleek 5 Weert 40 km. 35 min.
Dienstapotheek Noord Limburg Professor Gelissensingel 20 Venlo 46 km. 34 min.

 

  • Voor bijvoorbeeld een inwoner van Someren-Eind is de Centrale Dienstapotheek Weert e.o. het dichtste bij (namelijk 16 km, 20 minuten rijden).
  • Voor bijvoorbeeld een inwoner van Helenaveen is de Dienstapotheek Noord Limburg het dichtste bij (namelijk 23 km, 21 min. rijden).
  • Voor een inwoner van De Rips is Regioapotheek Bernhoven het dichtste bij (namelijk 25 km, 25 min. rijden).

 

 

 

1,319 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *