Dier van de Week: Douwe

Douwe is 2 jaar en is een schootkat van het onstuimige soort. Het begrip “schoot” mag je gerust ruim opvatten: een schoot begint ergens ter hoogte van de knieën en eindigt pas voorbij de kin. Hij kiest graag positie hoog op de borst en stommelt eerst een tijdje rond omdat hij vooraf heel veel kopjes wil geven en een aantal rondjes draait voordat hij rustig gaat liggen. Het is een temperamentvolle, onstuimige minnaar die je gewoon moet ondergaan.

Hij heeft een forse middenoorontsteking gehad waar hij langdurig voor behandeld is. Hij is eraan geopereerd en daarbij werd ook een poliep ontdekt en verwijderd. Hij is nu klaar met alle medicatie. Zijn humeur heeft er nooit onder te lijden gehad: altijd even opgewekt.

Een potje spelen slaat hij niet af, hij jaagt enthousiast op bewegende dingen. Hij moet strakjes weer naar buiten kunnen. Hij heeft een hartruisje graad 2, iets waar in de meeste gevallen een kat stokoud mee kan worden zonder er last van te krijgen.

Voor meer foto’s van Douwe, kijk op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/9823/

Indien u meer informatie over Douwe wilt ontvangen, neem contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

511 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *