Dier van de Week: Nikky

Nikky is een Mechelse herder, een teefje van 6 jaar. Ze heeft haar hele leven buiten of in een kalverenstal geleefd. Ze is zeer waakzaam, d.w.z. dat ze blaft zodra ze een prikkel krijgt in de vorm van geluid of beweging van de weg of erf. Soms blijft ze daar in doorgaan.

Nikky is een zeer lieve hond voor mensen, ook kinderen kunnen haar aaien, ze wil graag aangehaald en geaaid worden. Ze is niet geschikt om veel in een huiskamer te verblijven. Ze liep voornamelijk buiten op het (afgezette) erf rond, ze heeft niet echt commando’s geleerd, dit is echter – denken we – nog wel aan te leren. Ze is leergierig, en heeft daarin wel een consequente aanpak nodig. Ze loopt goed mee aan de riem. Ze houdt niet van dieren die los rondlopen, zoals kippen. Katten en honden vindt ze niet leuk, daar reageert ze sterk op.

Al met al heeft Nikky een rustige, prikkelarme omgeving nodig, met een afgezette tuin en een kooi met hok (wanneer nodig). Zou u haar dat kunnen bieden, dan hebt u een fijne hond aan Nikky.

Voor meer foto’s van Nikki, kijk op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/honden/9790/

Indien u meer informatie over Nikky wilt ontvangen, neem contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

388 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *