Dier van de week: Sjaak

Dit felix-tiepje gaat bij ons door het leven als Sjaak. Niet zomaar Sjaak maar De Sjaak. Hij had bij binnenkomst een diepe wond op z’n linkerheup. De dierenarts heeft alles keurig gerepareerd en de hechtingen zijn er al uit. Als straks de haren terug gegroeid zijn zie je er niets meer van en heeft hij er ook niets aan overgehouden. Behalve zijn naam dan. Hij is twee en een half jaar.

Het is een vriendelijke, onzekere knaap. In een nieuwe omgeving moet hij wennen aan de onbekende geluiden en alle nieuwe indrukken, dan verstopt hij zich tijdelijk. Als het rustig is zit hij vooraan in z’n verblijf, rondkijkend en zachtjes miauwend, contact zoekend met ons. Hij begint te ontspannen, zijn pupillen worden al kleiner.

Het is een volleerd rolleboller. Hij gooit zich op de grond of in een mandje en rolt dan enthousiast van rechts naar links en weer terug, met zijn poten alle kanten op. Het welbehagen spat ervan af. Niet geschikt voor jonge kinderen. Hij zal het prima doen in een rustige omgeving, en hij zal straks graag weer naar buiten gaan.

Voor meer foto’s van Sjaak, kijk op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/9703/

Voor meer informatie over het asiel en de openingstijden, bel 0492-513971

396 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *