Dier van de week: Vico

Vico is 6 jaar en is een zachtaardig, vriendelijk kereltje, compact gebouwd met smalle heupen. Hij heeft na aankomst een paar weken geslapen, zo moe was hij. Hij had last van kriebelbeestjes en ontstoken oren. Hij is goed bijgekomen, geeft kopjes, is lekker knuffelig, vindt het fijn om geaaid te worden en spint dan tevreden. Hij stapt op schoot maar gaat nog niet liggen.

Ook zijn jachtlust is ontwaakt: bied hem maar een hengeltje aan met een bosje veren en wat ritseldingetjes, dan gaat hij er verrassend snel en behendig achteraan.

Hij heeft een hartruis van 3 (op de schaal van 6). Dan wordt standaard een hartecho gemaakt. Hij heeft een stevige hartwand, en een van z’n hartkleppen lekt een beetje. Hij heeft nergens last van, hoeft geen medicatie. Het advies is om over een jaar weer een hartecho te maken ter vergelijking. Dan wordt duidelijk of dit stabiel is, of dat er sprake is van iets wat langzaam verslechtert. Gedetailleerde informatie hierover is bij ons verkrijgbaar. Laat het u niet weerhouden van adoptie, deze lieverd verdient absoluut een kans.

Voor meer foto’s van Vico, kijk op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/9666/

Voor meer informatie over het asiel en de openingstijden, bel 0492-513971

558 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *